Policijsko poročilo PU Celje: 26. 5. 2014

26. 05. 2014 10:39

PolicijaTa konec tedna se je na Celjskem v prometnih nesrečah hudo poškodovalo pet ljudi

Prvo od prometnih nesreč s hudimi poškodbami so policisti PU Celje obravnavali v petek popoldne, na glavni cesti izven naselja Črnova. Nesreča se je zgodila, ko se  je 70-letni voznik osebnega vozila vključeval na glavno cesto iz smeri Laz. Ko je zavijal v levo, je po glavni cesti iz smeri Velenja pripeljal voznik tovornega vozila. Vozili sta trčili,  v trčenju se je voznik osebnega vozila huje poškodoval.

V petek se je v prometni nesreči v Celju huje poškodovala  peška. Prometna nesreče se je zgodila  okoli 17.30 ure, na pločniku Dečkove ceste v Celju. 73-letna peška je hodila po pločniku iz smeri Mariborske ceste proti Vrunčevi ulici. V neposredni bližini starega pokopališča Golovec je v peško trčil kolesar, ki je po pločniku pripeljal za njo. Peška je po trčenju padla v betonski jašek za odvodnjavanje meteornih voda. Neznani kolesar je  po trčenju,  skupaj s še dvema kolesarjema, ki sta vozila pravilno po kolesarski stezi, na kraju prometne nesreče ustavil. Vsi trije so peški ponudili pomoč, vendar jo je odklonila. Zaradi poškodb je naknadno poiskala zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Celje, kjer so ugotovili, da se je v nesreči huje poškodovala. Udeleženega kolesarja in druga dva kolesarja, ki sta videla trčenje ter vse ostale morebitne očividce policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče. Pokličejo lahko  telefonsko številko 113.

Sobotno dogajanje so zaznamovale kar tri prometne nesreče s hudimi poškodbami udeležencev. Prvo so policisti okoli 13.50 ure obravanvali izven naselja Dobrna. 73-letni voznik motornega kolesa  je vozil po regionalni cesti  izven naselja Lokovina pri Dobrni, kjer je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozil 23-letni voznik osebnega avtomobila. V trčenju se je voznik motornega kolesa hudo poškodoval.

V soboto, ob 16.23 uri, so prometno nesrečo s hudimi posledicami policisti obravnavali na Mariborski cesti v Celju in sicer v krožišču v neposredni bližini trgovskega centra Planet Tuš. Voznik kolesa z motorjem je vozil v krožišču iz smeri Mariborske ceste v trenutku, ko se je v promet v krožišče vključeval voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf črne barve. Ker je voznik osebnega avtomobila odvzel prednost vozniku kolesa z motorjem, je ta, da bi preprečil trčenje, močno zavrl in pri tem padel. Voznik osebnega avtomobila je, ne da bi ustavil, odpeljal proti City centru. Zaradi razjasnitev vseh okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo morebitne očividce in voznika črnega volkswagna, da se oglasijo na Postajo prometne policije Celje ali pokličejo na telefonsko številko 113.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti v soboto obravnavali  še v večernih urah. Zgodila se je v v križišču Smrekarjeve ulice in Ulice bratov Vošnjakov v Celju. 47-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po Smrekarjevi ulici iz smeri Ceste na Dobrovo. V križišču  z Ulico bratov Vošnjakov je trčil v 66-letnega kolesarja, ki je padel in se hudo poškodoval.

Pregled dogajanja med vikendom policisti zaokrožujejo s podatki o drzni tatvini. Obravnavali so jo v petek v Velenju. V popoldanskih urah sta v zlatarno na Cankarjevi cesti v Velenju vstopila moški in ženska urejenega videza in izbirala med različnimi zlatimi izdelki. Medtem, ko je prodajalka pripravljala račun, sta neznanca od izdelkov, ki sta jih izbrala, uspela ukrasti tri vrečice z  izdelki. Ko jima je prodajalka izstavila račun, sta pod pretvezo, da bosta na bankomatu dvignila denar in račun poravnavala z gotovino, z ukradeno zlatnino odšla iz zlatarne. S tatvino sta lastnikom povzročila za dobrih 3.700 € škode.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,931 seconds.