Policijsko poročilo PU Celje: 26. 7. 2013


Tekom včerajšnjega dne so policisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali dvanajst prometnih nesreč. V eni izmed njih se je hudo poškodovala kolesarka. Na področju javnega reda in miru so opravili deset intervencij. Zaradi nadaljevanja kršitve so okoli poldneva do streznitve pridržali 31-letno kršiteljico iz Celja. Področje kriminalitete pa je zaznamovalo devet kaznivih dejanj in štirje dogodki.

V Socki se je včeraj okoli 8. ure zjutraj v prometni nesreči hudo poškodovala 71-letna domačinka. Med vožnjo s kolesom po dovozni cesti je križišču z lokalno cesto iz nepojasnjenega razloga padla po vozišču. Pri tem je utrpela zelo hude poškodbe glave. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Celje. Njeno življenje je v smrtni nevarnosti. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Policijske postaje (PP) Slovenske Konjice, ki so ugotovili, da je bila sama udeležena v prometni nesreči. Podali bodo poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V jutranjih urah včerajšnjega dne so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru (OKC) PU Celje obveščeni, da so v noči iz srede na četrtek neznani storilci v Pamečah pri Slovenj Gradcu iz dveh tovornih vozil odtujili okoli 500 litrov nafte. Ogled so opravili policisti PP Slovenj Gradec.

V Mlačah, na območju Slovenskih Konjic, so policisti PP Slovenske Konjice opravili ogled kraja  vloma v kamp prikolico, ki je bila postavljena pri objektu ribiške koče. Storilec je odnesel manjšo kovinsko blagajno v kateri je bil denar od nabranih prostovoljnih prispevkov.

Včeraj okoli dopoldneva so policisti PP Velenje na Kajuhovi cesti v Šoštanju opravili ogled kraja drzne tatvine. Neznana mlajša storilca sta izkoristila nepazljivost oškodovanke in ji med hojo po stopnišču stanovanjskega bloka iz ženske torbice odtujila denarnico z manjšo vsoto gotovine in dokumenti.

V večernih urah so bili policisti na OKC PU Celje na telefonski številki 113 obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše na Polzeli. Pri izvrševanju tatvine je lastnica stanovanjske hiše  zalotila neznanca, ki je zbežal s kraja. Za njim je stekel njen mož, ga dohitel in pridržal do prihoda policistov PP Žalec. Kriminalno dejavnost 25-letnega storilca z območja Preserja policisti še ugotavljajo.