Policijsko poročilo PU Celje: 26. 8. 2014

26. 08. 2014 10:24

PolicijaS pregledom včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo v Slovenj Gradcu, kjer se je ob 14.54 uri v semaforiziranem križišču pri trgovskem centru Špar opravili zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil posebno hudo poškodovan 76-letni pešec iz Slovenj Gradca.

Omenjenega je pes, ki ga je imel s povodcem privezanega okoli telesa, nenadoma sunkovito povlekel pod tovorno vozilo, ki ga je v času speljevanja ob zeleni luči na semaforji prevozilo z zadnjimi levimi kolesi. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Njegovo zdravstveno stanje je kritično. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Celje, ki bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V jutranjih urah včerajšnjega dne so bili policisti obveščeni o tatvini gradbenega materiala iz zunanjega nezavarovanega dela trgovskega centra na Kidričevi ulici v Celju. Neznani storilci so odtujili 40 kosov evropalet in 32 zavojev keramičnih ploščic, v skupni vrednosti 1.660 €.

Na Cesti za Lahovno v Celju so policisti obravnavali tatvino denarnice z manjšo vsoto gotovine in dokumenti, ki jo je neznanec preko noči izvršil iz notranjosti odklenjenega vozila. Lastnik je oškodovan za okoli 150 €.

Na Krekovem trgu v Celju je bilo odtujeno zaklenjeno moško kolo, znamke Wheeler, svetlo modre barve, večje vrednosti.

V popoldanskem času so policisti na Šlandrovem trgu v Žalcu opravili ogled poškodovanja osebnega vozila, ki je bilo parkirano pod nadstreškom stanovanjske hiše. Neznani storilec je z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu. Nastala je škoda za okoli 1.000 €.

V večernih urah so bili policisti obveščeni še o tatvini zaklenjenega ženskega kolesa, znamke Nakamura, črne barve, ki ga je oškodovanka pustila pri zadnjem vhodu v prostore Zdravstvenega doma Celje. Lastnica je oškodovana za okoli 600 €.

Današnje poročilo policisti zaključujejo z obvestilom o dveh zasegih vozil, ki so ju v dneh preteklega vikenda pri kontroli cestnega prometa opravili policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem.

V soboto, 23. avgusta, so ustavili 21-letnega voznika štirikolesnika, za katerega so ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja. Štirikolesnik ni bil registriran in ni bil obvezno zavarovan, prav tako je voznik vozil brez ustrezne zaščitne čelade. Vozniku je bil štirikolesnik zasežen.

V nedeljo, 24. avgusta, so ustavili 56-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil v času prepovedi vožnje, ker mu je bilo 20. avgusta, zaradi vožnje pod vplivom alkohola, odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so mu zasegli motorno vozilo.

Zoper oba kršitelja bodo zaradi storjenih kršitev cestno prometnih predpisov podali obdolžilna predloga na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,841 seconds.