Policijsko poročilo PU Celje: 27. 12. 2013


PolicijaV dneh preteklih praznikov so policisti in kriminalisti na območju Policijske uprave (PU) Celje zasegli večjo količino prepovedanih snovi v športu in ogled požara, v katerem je umrl mlajši moški iz Celja.

V četrtek, 26. 11. 2013, ob 14:05, so policisti policijske skupine za izravnalne ukrepe PU Celje na avtocesti A1 pri avtocestnem počivališču Lopata med vožnjo v smeri Ljubljane ustavili in kontrolirali voznika tovornega avtomobila registrskih oznak Ukrajine. Pri pregledu vozila so policisti ugotovili, da je 43-letni državljan Ukrajine v vozilu prevažal 500 kosov 100 mg tablet Stanozolol, ki je kot anabolični steroid na listi prepovedanih snovi v športu.

Policisti so mu prepovedane snovi zasegli. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu (186/1 člen KZ-1) bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V petek, 27. 12. 2013, ob 2:25, so bili policisti Operativno komunikacijskega (OPKC) PU Celje, obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj v zgodnjem nadstropju večstanovanjske hiše na Razgledni ulici v Celju. Pred tem je bila na kraj napotena reševalna ekipa Zdravstvenega doma  (ZD) Celje, ki je neuspešno oživljala 24-letnega stanovalca. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Celje so pri ogledu kraja požara in pri zbiranju obvestil ugotovili, da je zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl 24-letni stanovalec. Omenjeni je v poznih nočnih urah prišel v stanovanje in si nameraval pripraviti hrano na električnem štedilniku z indukcijsko ploščo. Zaradi pregretja je olje zagorelo, ogenj se je razširil na bližnje elemente, nato pa zaradi pomanjkanja kisika sam ugasnil v zaprtem prostoru dvosobnega stanovanja. Vonj po požaru je zaznal njegov oče, ki prebiva v pritličnih prostorih. Po vstopu je iz stanovanja povlekel sina, ga poskusil oživljati in o dogodku poklical na številko 112.

Kriminalisti SKP PU Celje bodo po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah sanitarne obdukcije, ki jo je odredil dežurni zdravnik, podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.