Policijsko poročilo PU Celje: 27. 2. 2013

27. 02. 2013 10:31

Na območju Policijske uprave Celje so včeraj policisti obravnavali dvajset prometnih nesreč, devet kaznivih dejanj in štiri kršitve javnega reda in miru.

V včeraj obravnavanih prometnih nesrečah se na srečo nihče od udeleženih ni huje poškodoval. Enemu vozniku, večkratnemu kršitelju, so policisti zasegli vozilo.

Med kaznivimi dejanji so prevladovali vlomi in tatvine. Vse kršitve javnega reda in miru so se zgodile v zasebnih prostorih. Enega od kršiteljev so morali policisti pridržati do streznitve.

Med kaznivim dejanji  najprej o vlomu v zapuščeno gospodarsko poslopje v Založah, na območju Policijske postaje Žalec. Storilec je ukradel dva pluga.

V Celju, v Novi vasi,  so včeraj policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je na vozilu razbil šipo in ukradel denarnico, uro in mobilni telefon.

Poleg omenjenega so bili včeraj policisti obveščeni še o tatvini registrskih tablic, ki jih je neznanec ukradel iz osebnega vozila, parkiranega na parkirišču v Celju in o tatvini prehrambenih izdelkov v trgovini na Celjski cesti v Slovenj Gradcu.

Za konec še povabilo na predavanje, ki ga v sodelovanju še z drugimi sodelujočimi pripravlja Policijska postaja Ravne na Koroškem. Predavanje pod sloganom »PROMETNA VARNOST – OBNOVIMO ZNANJE, OHRANIMO ŽIVLJENJA«, bo jutri  ob 17. uri, v prostorih Kulturnega centra Ravne  na Koroškem.

Predavanje je namenjeno voznikom in ostalim udeležencem v cestnem prometu, ki  želijo obnoviti znanje cestno prometnih predpisov. Organizatorji bodo udeležencem predstavili prometna pravila in najpomembnejše prometne znake. Udeleženci bodo obnovili pravila vožnje v križiščih in krožnih križiščih ter pravila vožnje v »turbo« krožnih križiščih. Poleg že omenjenega bo poudarek tudi na pravilnem ravnanju pešcev, voznikov do pešcev, ravnanju kolesarjev in pravilih vožnje za kolesarje kot tudi za ostale voznike enoslednih vozil.

Sodelujoči Šoli vožnje bosta udeležencem predavanja, ki želijo obnoviti praktični del vožnje, podarili kupončke za brezplačno praktično vožnjo v cestnem prometu v lokalnem okolju. Vožnja bo potekala pod vodstvom učiteljev in učiteljic vožnje v terminih, ki si jih bodo  občani izbrali.

Vabljeni torej na zanimivo osvežitev znanja cestno prometnih predpisov.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
138 queries in 0,868 seconds.