Policijsko poročilo PU Celje: 28. 10. 2013

28. 10. 2013 08:14

Na območju Policijske uprave Celje so policisti v času vikenda obravnavali 25 prometnih nesreč. Tri so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami, v katerih je bilo sedem oseb lažje telesno poškodovanih. Pridržali so pet voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in petim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli pet vozil.

V petek, ob 23:30, se je na Aškerčevem trgu v naselju Laško zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena pešec in voznik neznanega osebnega avtomobila temnejše barve. Zaradi razjasnitve okoliščin navedene prometne nesreče policisti pozivajo neznanega voznika, da se javi na Policijsko postajo Laško ali pokliče na telefonsko številko policije za nujne klice 113. Prav tako pozivajo vse morebitne očividce, da se prav tako javijo na Policijsko Laško ali pokličejo 113.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali 44 kaznivih dejanj, od tega 13 vlomov, 18 tatvin, 4 poškodovanja tujih stvari in ostala kazniva dejanja. Na področju javnega reda in miru pa so obravnavali 35 kršitev, od tega 26 na javnih krajih, 9 v zasebnih prostorih, 3 kršitelje, ki so pod vplivoma alkohola  kršili javni red in mir, pa so pridržali.

V Radljah ob Dravi je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je odtujil za okoli 300,00 evrov gotovine v tuji valuti in namizni računalnik. Skupno je nastalo za okoli 540 evrov škode.

V Mozirju je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Neznanec je iz notranjosti odtujil za okoli 50 evrov menjalnega denarja in pijač, s samim vlamljanjem pa je povzročil še za okoli 200 evrov materialne škode.

Vlom so obravnavali tudi konjiški policisti. Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Draži vasi, vendar so bili storilci pregnani, saj so lastniki hišo varovali z alarmom, kateri je odigral svojo vlogo in so storilci po vklopu alarma pobegnili brez plena.

Tudi športni objekti so bili na tarča vlomilcev. Vlomljeno je bilo objekt športnega društva v Velenju, storilci so odtujili več parov smuči, v Nazarju pa so iz objekta športnega društva odtujili dve nogometni žogi in razno orodje.

V noči na petek je bil na Vojkovi ulici v Celju odtujen osebni avtomobil znamke VW Golf, zelene barve, letnik 2005, reg. številk KK CJ-684. Lastnica je oškodovana za okoli 5.000 evrov.

Na Mariborski cesti v Celju je odtujen osebni avtomobil znamke AUDI A3, zlate kovinske barve, letnik 1997. Na vozilu niso bile nameščene registrske tablice. Lastnik je s tatvino oškodovan za okoli 1.700 evrov.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,107 seconds.