Policijsko poročilo PU Celje: 28. 11. 2012


Današnji pregled dogodkov policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni varnosti. Obravnavali so deset  prometnih nesreč, v katerih je nastala gmotna škoda na vozilih in objektih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika.

Na področju javnega reda in miru so policisti opravili sedem intervencij. Kršiteljici so izrekli ukrep o prepovedi približevanja. Dvakrat so posredovali zaradi nedovoljene uporabe pirotehničnih izdelkov.

Policisti so obravnavani devetnajst kaznivih dejanj, med katerimi so prevladovale tatvine in vlomi.

Na Glavnem trgu na Muti so policisti obravnavali serijo vlom v kleti. Storilec je šestih oškodovancem odtujil različne količine prehrambenih artiklov, ki so jih hranili v kleteh.

Na Rimski cesti v Šempetru v Savinjski dolini so policisti obravnavali vlom v prostore nekdanjega podjetja Hmezad. Storilec je odtujil več kosov delovnega orodja v skupni vrednosti okoli 1.500€.

V Črešnjicah so policisti opravili ogled kraja vloma v zakristijo cerkve. Storilec je iz nabiralnika za prostovoljne prispevke odtujil za okoli 200 € kovancev in večji srebrni križ.

V popoldanskih urah so bili policisti obveščeni, da so se pred dvema dnevoma v Malih Rodnah, na območju Rogaške Slatine, z ogljikovim monoksidom zastrupile tri osebe. Oče in dva otroka so zaradi lažjih poškodb iskali zdravniško pomoč v Splošni bolnišnici Celje. Vzrok zastrupitve še ugotavljajo.

V Vojniku so policisti obravnavali drzno tatvino. Neznani moški, ki je bil oblečen v svetlejšo jakno s kapuco in visok okoli 165 centimetrov, je oškodovanki iz rok iztrgal žensko torbico in stekel po Vinterjevi ulici. Morebitne očividce prosijo, da pokličejo na številko 113.

Na Ulici Milana Majcna v Radečah so policisti v nočnih urah opravili ogled kraja vloma v trgovski objekt. Storilec je odtujil okoli 100 zavojčkov cigaret.

V Celju so policisti v zgodnjih urah današnjega dne obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je razbil steklo na zadnjih vratih in iz vozila odtujil kovček. Lastnik povzročeno škodo ocenjuje na 300 €.