Policijsko poročilo PU Celje: 29. 10. 2012


Med odmevnejšimi varnostnimi dogodki preteklega vikenda so policisti in kriminalisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali kaznivo dejanje požiga in kaznivo dejanje predrzne vožnje v cestnem prometu.

V petek, 26. 10. 2012, ob 21:45 uri, so bili policisti na telefonski številki 113 na Operativno komunikacijskem centru (OKC) PU Celje obveščeni, da je 62-letni moški v prostoru kurilnice ene izmed stanovanjskih hiš v Celju zakuril večjo količino smeti in papirja. Kup smeti in papirja  je naprej polil z vnetljivo tekočino in nato prižgal ter pobegnil s kraja. Ogenj se je iz kurilnice razširil po ostalih prostorih hiše. Pri gašenju požara je sodelovalo osem gasilcev Poklicne brigade (PG) Celje in 22 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ostrožno. Zaradi vdihavanja dima je 45-letni gasilec PGD Ostrožno utrpel lažjo poškodbo. S strani policistov Policijske postaje (PP) Celje je bil osumljenec ob 22:20 uri prijet v bližini kraja požara. Pri storitvi kaznivega dejanje je zaradi opeklin po glavi utrpel lažje poškodbe. Po prijetju je bil odpeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Policisti PP Celje, ki so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, bodo zoper omenjenega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja požiga (22. člen KZ-1), podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Za storitev tovrstnega kaznivega dejanja se storilec kaznuje z zaporom od enega do osmih let.

V nedeljo, 28. 10. 2012, okoli 17.10 ure, se je v kraju Vrenska gora na območju Šmarja pri Jelšah zgodila prometne nesreča s hudimi poškodbami. Na cesti Kozje-Buče (Gruska) je 20-letni voznik iz Buč zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku) z osebnim avtomobilom podrl leseno ograjo in zapeljal s ceste po strmem pobočja v Grusko jamo. V prometni nesreči so bili voznik in trije potniki lažje poškodovani, potnik na prednjem sedežu pa je utrpel hude poškodbe.

Policisti Policijske postaje (PP) Šmarje pri Jelšah, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper omenjenega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem prometu (324. člen KZ-1), podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.