Policijsko poročilo PU Celje: 29. 10. 2013

29. 10. 2013 08:12

V zadnjih 24. urah se je na območju PU Celje zgodilo 13 prometnih nesreč. V štirih prometnih nesrečah so se udeleženci telesno poškodovali, v preostalih devetih nesrečah pa je šlo le za materialno škodo na udeleženih vozilih in objektih. Zaradi hujših kršitev so policisti štirim kršiteljem zasegli vozilo.

Policijsko posredovanje zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo v minulem dnevu potrebno v petih primerih, od tega dvakrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali sedemindvajset novih kaznivih dejanj in sicer sedem vlomov, deset tatvin, štiri poškodovanja tuje stvari, dve kaznivi dejanji ponarejanja denarja in ostala kazniva dejanja.

Vlomljeno je bilo v tri lesene brunarice v Celju. Odtujeno je bilo razno orodje ter audio-video oprema. V Velenju je bilo vlomljeno v lokal, kjer je bilo odtujenega nekaj menjalnega denarja ter 6 litrov viskija. V Ravnah na  Koroškem so iz novogradnje odtujili gradbeni material in 22 vgradni luči.

Začeli so se tudi vlomi v vozila na parkiriščih ob pokopališčih. Vlomljeno je bilo v osebni avto na pokopališču v Ločah. Iz vozila je bila odtujena torbica z denarnico. V osebni avto jebilo vlomljeno tudi na pokopališču na Ponikvi, vendar ni bilo nič odtujenega.

V naslednjih dneh se pričakuje povečan promet okoli pokopališč. Zato policisti svetujejo,  da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestno prometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Policisti bodo z različnimi oblikami dela zagotavljali večjo varnost in pretočnost prometa. Ob tej priložnosti vas tudi zato znova opozarjajo, da bodite v teh dneh na parkiriščih pokopališč še posebej previdni, da ne postanete tarča  tatov in vlomilcev. Posebej opozarjajo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščate torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,736 seconds.