Policijsko poročilo PU Celje: 29. 12. 2014


PolicijaTo jutro policisti na cestah na območju celjske policijske uprave ne beležijo posebnosti, naj pa ne bo odveč opozorilo, da bodite pri vožnji v zimskih razmerah še posebej strpni, previdni in upoštevajte razmere na vozišču.

Hujših prometnih nesreč, ki bi jim  botroval sneg in snežne razmere, v zadnjih dneh policisti PU Celje niso obravnavali. Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti obravnavali že v petek v dopoldanskih urah. Zgodila se je izven naselja Polje ob Bistrici. 24-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po dovozni cesti parkirnega prostora. V križišču s prednostno regionalno cesto se je vključila v promet v trenutku, ko je po prednostni cesti pripeljala 49-letna voznica osebnega avtomobila. V trčenju se je 49-letna voznica hudo poškodovala, 24-letna povzročiteljica pa lažje.

V četrtek, nekaj pred drugo uro zjutraj, so neznanci vlomili v trgovino na Kidričevi cesti v Velenju. Odnesli so šest  prenosnih in sedem tabličnih računalnikov in lastnikom povzročili za okoli 7.000 € škode.

Okoli poldneva so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo na območju Hotemeža. Ukradli  so  zlatnino in denar.

Četrtkovo dogajanje policisti PU Celje zaključujejo s podatki o požaru na stanovanjski hiši v Loki pri Žusmu. Do požara je prišlo zaradi zaradi pregretja dimnika. Na objektu je nastalo za okoli 35.000 € škode.

Sobotno dogajanje so zaznamovali vlomi.

V Vojniku je  neznani storilec vlomil v kovinski zabojnik in odnesel kosilnico, kovinsko tablo in nekaj olja. Nastala škoda znaša okoli 500 €.

V Celju, na Kraigherjevi ulici, je bilo vlomljeno v osebno  vozilo. Pogrešajo  avtoradio.

V Topolšici je v soboto neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Odnesel je trezor, v v katerem je bilo več gotovine in zlatnine.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti obravnavali tudi v Pongarcu. Pogrešajo dva mobilna telefona, zlatnino in bančne kartice. Škodo ocenjujejo na dobrih 5.000 €.