Policijsko poročilo PU Celje: 3. 10. 2013

03. 10. 2013 08:25

Na območju Velenja so včeraj policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Odnesel je LCD televizor, tablični računalnik in kolesarski števec. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj policisti obravnavali tudi v Šentjungertu, na območju Policijske  postaje Celje, kjer je storilec v hišo prav tako vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je motorno žago in nekaj drugih stvari.

Iz ograjenega skladišča trgovine z gradbenim materialom v Šentjurju je včeraj ponoči neznani storilec odnesel več hidro izolacijskega materiala. Škodo ocenjujejo na okoli 1.400 €

V Lazah pri Dramljah so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Pogrešajo  kosilnico, dve kotni brusilki,  potopno črpalko, motorno žago in več drugega orodja.

Tatvino orodja so včeraj policisti obravnavali tudi v Laškem, kjer je storilec vlomil v delavnico in ukradel za okoli 400 € različnega orodja.

Iz delovnega stroja, parkiranega na delovišču na Babnem v Celju, je neznanec včeraj ukradel okoli 100 litrov nafte.

Danes, v jutranjih urah, so policisti v Mislinji obravnavali še vlom v bencinski servis. Storilca  naj bi bila dva. Vlomila sta skozi drsna vhodna vrata. Po prvih podatkih nista ničesar odnesla.

Danes se v Velenju začenjajo peti dnevi Zaščite in reševanja. Gre za prireditev, na kateri se vsako drugo leto predstavi zaščita in reševanje pred naravnimi in drugimi nesrečami. V središču Velenja  bodo na prostem dinamične predstavitve reševalnih služb, društev in organizacij. V šotoru sredi mesta  pa se bodo predstavile Uprava za zaščito in reševanje ter druge  ključne ustanove, ki so del  sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, med njimi je seveda tudi Policija. V šotoru, kjer se bo predstavila Policija, bo vsak dan predstavitev dela Specialne enote, svojo opremo in delo bodo predstavljali  tudi policisti Policijske postaje Velenje in policisti Postaje prometne policije Celje. Policisti obiskovalce še posebej vabijo na predstavitve, ki jih bodo vsak dan pripravljali vodniki službenih psov in inštruktorji praktičnega postopka s samoobrambo. Predstavitev dela službenih psov si boste danes lahko ogledali ob 12.30 uri,  jutri in v soboto pa ob 11. in 13 uri. Prikaz praktičnega postopka s samoobrambo bosta inštruktorja za obiskovalce predstavila danes ob 10. in 12. uri ter jutri ob istem času.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 3,855 seconds.