Policijsko poročilo PU Celje: 30. 8. 2013

30. 08. 2013 08:57

Včeraj, okoli 11. ure, so policisti v gozdu v Šentanelu, na območju Policijske postaje Ravne na  Koroškem, obravnavali delovno nesrečo. V nesreči je umrl 75-letni voznik traktorja. 75-letni traktorist je v gozdu v Šentanelu pripravljal drva za kurjavo. Ko je nameraval  s traktorjem povleči drevo s strmega pobočja, je traktor zdrsnil in dobrih 20 metrov drsel po gozdni strmini. Na dnu brezna je voznika vrglo iz kabine. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

V jutranjih urah sta državljana Romunije policiste obvestila, da sta bila okradena na avtocestnem počivališču Lopata. Romunska državljana sta se okoli enih zjutraj pripeljala na počivališče. Na avtomobilu sta med počitkom pustila rahlo odprto šipo na oknu. Medtem, ko sta spala, je neznani storilec uspel odpreti vrata vozila in je vozniku iz naročja ukradel torbico z dokumenti ter okoli 1.200 € gotovine.

V Vojniku so včeraj policisti obravnavali vlom v lokal. Storilec je najprej snel kovinska rešetkasta vrata in nato skozi druga vrata vlomil v lokal. Odnesel je menjalni  denar in LCD televizor.

Na Bregu pri Polzeli je včeraj ponoči neznanec  izpod nadstreška stanovanjske  hiše, ukradel VESPO-PIAGIO,  registrskih številk LJ R1-921, rdeče barve.

Počitnice se iztekajo in v ponedeljek šole spet na široko odpirajo vrata. Policisti bodo v prvih šolskih dneh v okolici šol  izvajali poostren nadzor prometa. Merili bodo hitrost vožnje voznikov in umirjali promet na cestah, preverjali varno hojo otrok, opremljenost otrok z odsevnimi telesi, brezhibnost koles in uporabo zaščitne čelade, poleg tega pa še tehnično brezhibnost vozil za prevoze otrok ter uporabo varnostnih pasov in dodatne opreme za privezovanje otrok v vozilih. Policisti se zavedajo,  da se otroci ravnanja v prometu v veliki meri naučijo z zgledovanjem po odraslih, predvsem po starših. Zato apelirajo na starše, naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise in naj bodo za volanom strpni in previdni. S tem bodo najboljši vzgled svojim otrokom.

Vse prometne udeležence ob tej priložnosti policisti pozivajo, naj  v cestnem prometu ravnajo odgovorno in naj z upoštevanjem prometnih pravil zagotavljajo varnost vsem.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,800 seconds.