Policijsko poročilo PU Celje: 31. 12. 2012

31. 12. 2012 10:22

Pregled varnostnih dogodkov zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni varnosti. Obravnavali so 39 prometnih nesreč, v katerih se je devet udeležencev lažje poškodovalo, na vozilih pa je nastala večja gmotna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike.

Na področju javnega reda in miru so opravili 37 intervencij. Zaradi nadaljevanj kršitev v pijanem stanju so do streznitve pridržali dva kršitelja.

Policisti so skupno smo obravnavali 35 kaznivih dejanj.

V petek so policisti v Pristavici, na območju Rogaške Slatine, obravnavali vlom v garažo. Storilec je odtujil varilni aparat v vrednosti okoli 1.000 €.

V popoldanskih urah so policisti v Zlatečah opravili ogled dogodka, v katerem je umrl 68-letni domačin. Med hojo po strmem hribu navzdol je padel v vodnjak in se utopil.

V soboto, v dopoldanskih urah, so policisti v Zalogu pri Šempetru opravili ogled kraja vloma v pomožne objekte transformatorske postaje. Iz ograjenega prostora so storilci odtujili za okoli 4.000 € bakrenih obrob.

V popoldanskem času so policisti obravnavali vlom v priročno skladišče v Ločici ob Savinji. Storilec je odtujil dva kosa električnega orodja, agregat, folijo in okoli 150 litrov nafte, v skupni vrednosti okoli 2.700 €.

V nedeljo, v jutranjih urah, so policisti opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal na Dečkovi cesti v Celju in vloma v gostinski lokal na Cesti za Ostrožno. Odtujena je bila manjša vsota menjalnega denarja iz priročnih blagajn in manjša količina cigaret.

V popoldanskem času so policisti opravili ogled pogorele počitniške hišice na Strojni, na območju Črne na Koroškem. O požaru v nočnem času operaterji na interventnih številkah 112 in 113 niso bili obveščeni. Nastala je gmotna škoda za okoli 20.000 €.

V Robanovem kotu, na območju Mozirja, so v večernih urah člani gorsko reševalne službe opravili reševanje dveh planincev, ki ju je zasul manjši snežni plaz. Pri tem sta utrpela lažje poškodbe. Po reševanju sta bila prepeljana v Splošno bolnišnico Celje.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,689 seconds.