Policijsko poročilo PU Celje: 31. 3. 2011


V zadnjih 24 urah so policisti na Celjskem obravnavali osem prometnih nesreč. Na srečo so se vse končale le z materialno škodo.

Tudi tokrat žal ne gre brez poročanja o pridržanih voznikih. Tri so pridržali, enemu od njih je alkotest pokazal kar 1,11 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 31 letnemu večkratnemu kršitelju doma iz območja Slovenskih Konjic so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so morali policisti včeraj posredovati trikrat. Kaznivih dejanj so našteli osem.

Nadaljujejo s podatki o včerajšnji nesreči pri delu, ki se je  zgodila v Reki na območju Policijske postaje Laško. 31 letni domačin je na strmem pobočju podiral drevo, ki je padlo na drugo drevo, le to pa na 80–letnega domačina, ki je okoli 30 metrov nižje z delovnim strojem ravnal zemeljsko površino. 80-letni občan je umrl na kraju nesreče.

Nadaljujejo z vabilom na preventivno prireditev.

Šentjurski policisti bodo v soboto, 2 aprila 2011, med 11. in 13. uro na  parkirišču za Občino Šentjur (Mestni trg 5, 3230 Šentjur) v sodelovanju z AVTOŠOLO CENTER – PRAH in Moto klubom Ketna Bikers, izvedeli preventivni projekt »VARNO NA MOTOR…IN NAZAJ DOMOV«. Obiskovalci bodo lahko  na prireditvenem prostoru preverili svoje znanje cestno prometnih predpisov. Pri izvedbi preventivnih  aktivnosti bo sodeloval tudi  policist Postaje prometne policije Celje z motornim kolesom. Izvedbo vožnje na poligonu s prikazom elementov varne vožnje in nasveti za varno udeležbo v cestnem prometu,  bosta prikazala  inštruktor varne vožnje iz avtošole in prometni policist.

Podobne aktivnosti bodo v naslednjih dneh potekale tudi na drugih območjih celjske policijske uprave. O terminih vas bodo obveščali v jutranjih policijskih poročilih in na Celje.info. V soboto pa ste, kot rečeno, med 11. in 13. uro,  prijazno vabljeni v Šentjur .

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE