Policijsko poročilo PU Celje: 4. 11. 2013

04. 11. 2013 08:55

V petek zjutraj so bili policisti obveščeni o drzni tatvini. Neznani  storilec je na počivališču Lopata  zamotil voznika, drugi  neznanec pa je medtem preiskal vozilo in ukradel torbico z dokumenti in gotovino. Neznana storilca sta lastniku s tatvino povzročila za približno 4.500 € škode.

V Vetrniku, na območju Kozjega, je neznanec v petek vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je lovsko puško  in nekaj gotovine.

Vlom v stanovanjsko  hišo so v petek zvečer policisti obravnavali tudi v Zagaju pod Bočem. V tem primeru je storilec odnesel gotovino.

Pregled petkovega dogajanja policisti zaokrožujejo s podatki o dveh hudih  nesrečah, nesreči pri delu in prometni nesreči.

Prometna nesreča se je zgodila v petek, nekaj pred 14. uro,  na lokalni cesti  izven naselja Drevenik. V nesreči se je huje poškodovala 45-letna sopotnica na motornem kolesu. Do nesreče je prišlo pri  vožnji po lokalni cesti Kostrivnica – Drevenik, ko je 46-letni voznik motornega kolesa v nepreglednem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom.

V petek, nekaj pred 17. uro,  so bili policisti obveščeni, da se  je v celjskem podjetju zgodila huda delovna nesreča, v kateri so bili poškodovani trije  zaposleni  in sicer  30-letni delavec iz območja Šentjurja, 61- letni delavec iz območja Rogaške Slatine in 40-letni delavec iz območja Štor. Do  nesreče je prišlo v obratu, kjer proizvajajo titanov dioksid in sicer pri procesu raztapljanja titanove rude v razklopnem stolpu. Zaposleni, ki so postopke nadzirali v nadzorni sobi obrata, so opazili, da kemijski proces v stolpu ni potekal kot običajno, zato so odprli odprtino na pokrovu stolpa. Pri tem je prišlo do eksplozije. Vzrok nesreče še ni potrjen.

Sobotno dogajanje sta zaznamovala dva vloma in sicer v delavnico in  stanovanjsko hišo ter v klet stanovanjskega bloka.

V Studencah je storilec vlomil v delavnico in stanovanjsko hišo. Ukradel je dva LCD televizorja.

V Vuzenici je neznani storilec iz kleti stanovanjskega bloka na Mladinski ulici odnesel ribiške palice in drugo ribiško opremo. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 1.500 €.

Nedelja je potekala  razmeroma mirno.

V nočnih urah je neznani storilec  iz gospodarskega poslopja v Zbelovski gori ukradel kosilnico na laks, traktorsko kosilnico in kolo z motorjem. S tatvino je lastniku povzroči za dobrih  4.000 € škode,

Na Miklošičevi ulici v Celju je neznanec iz osebnega avtomobila  VW Lupo ukradel vsa štiri kolesa.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 6,110 seconds.