Policijsko poročilo PU Celje: 4. 2. 2013


V cestnem prometu je bilo konec tedna na srečo mirno, poročajo iz PU Celje. Več dogajanja so policisti beležili na področju kriminalitete.

V petek ponoči je neznani storilec na Kardeljevem trgu v Velenju vlomil v poslovne prostore in ukradel več električnega orodja. Lastniku podjetja je povzročil  za najmanj 2.000 € škode.

V isti noči so policisti vlom obravnavali tudi na Šlandrovem trgu v Žalcu, kjer je storilec prav tako vlomil v poslovni prostor. Odnesel je 800 € gotovine.

V petek so bili policisti obveščeni, da je bilo v zadnjih dveh dneh na Ulici heroja Šarha na Babnem vlomljeno v nedograjeno stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel dva dela sedežne garniture in klubsko mizico.

V petek so policisti obravnavali še dva vloma v stanovanjski hiši in sicer v Šentjurju in v Vrhovem. V obeh primerih je storilec ukradel več zlatnine in gotovine.

V Levcu so v petek policisti obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz odklenjene stanovanjske hiše odnesel LCD televizor, vreden okoli 300 €.

Tudi sobotno dogajanje je bilo v znamenju vlomov in tatvin.

V Novem Tepanju je neznanec v soboto vlomil v novogradnjo  in ukradel več kosov električnega ročnega orodja, bakrena kolena in električni vodnik. Lastniku je povzročil za najmanj 1.500 € škode.

V soboto pozno popoldne  je neznanec v Parižljah skušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Kljub temu, da v notranjost ni uspel priti, je lastniku z vlomom  povzročil za okoli 2.000 € materialne škode.