Policijsko poročilo PU Celje: 4. 4. 2011


V petek, okoli 14.30, smo bili obveščeni o delovni nesreči. Na območju Šmarja pri Jelšah, natančneje v Škofiji,  se je pri prekrivanju gospodarskega  poslopja hudo poškodoval 38- letni moški, ki je pri odstranjevanju stare kritine stopil na sredino »salonitke«, ki se je zlomila. 38-letni moški je padel okoli tri metre globoko na betonska tla in se huje poškodoval.

V petek, nekaj pred 14.00, smo na lokalni cesti v Zbelovski gori obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval traktorist.  78-letni voznik traktorja s pripetim trosilcem gnoja je vozil po lokalni cesti Zbelovska gora –Lovnik. Pri vožnji po strmem klancu navzgor je prestavna  ročica traktorja zdrsnila v prosti tek, tako da je traktor kljub zaviranju vzvratno zdrsel po klancu, s priključkom udaril v betonsko ograjo ter se prevrnil. Voznik je ostal ukleščen  v traktorski kabini ob bližnjem gospodarskem poslopju. Hudo poškodovanega voznika so reševalci  odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center.

V soboto  so policisti bili obveščeni o tatvini gradbenega materiala. Neznanec  se je  z  neregistriranim osebnim avtomobilom in prikolico pripeljal na Slomškovo ulico v Slovenskih Konjicah do nenaseljene hiše, odprl dvižna vrata ter na prikolico naložil več kopalniškega in gradbenega materiala, vrednega okoli 3.500 €. Konjiški policisti so storilca s prihodom na kraj pregnali, ukradene predmete pa zasegli.

V soboto so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali na regionalni cesti  izven naselja Dekmanca. 77-letni voznik, ki  je vozil iz smeri Podčetrtka  proti Bistrici ob Sotli, je izven naselja Dekmanca, v  desnem preglednem ovinku zapeljal z vozišča,  trčil v nabrežino in se hudo poškodoval.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so v soboto obravnavali tudi na glavni cesti  izven naselja Črnova, zgodila se je okoli 17. ure. 66-letni voznik osebnega vozila je vozil po glavni cesti  iz smeri  Velenja proti Vinski gori. Izven naselja Črnova  je v križišču zavijal levo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 40-letni voznik  motornega kolesa.  V trčenju  se je voznik  motornega kolesa huje poškodoval.

V soboto so v Celju obravnavali dve prometni nesreči s pobegom. V obeh sta se udeleženca lažje poškodovala.

Prva  se je zgodila ob 10. uri na Mariborski cesti v Celju. Mlajši voznik kolesa z motorjem je vozil po pločniku in pri City centru v Celju trčil v kolesarja, ki je pripeljal z njegove desne strani. Udeleženca sta se na kraju pogovarjala zatem pa kraj zapustila. Kolesar je zaradi lažjih telesnih poškodb naknadno iskal zdravniško pomoč. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče pozivamo očividce in voznika kolesa z motorjem, da se oglasijo na Postaji prometne policije Celje, ali pokličejo na telefonsko številko 113.

Druga prometna nesreča se je zgodila v soboto nekaj po 22.00 na Jurčičevi ulici v Celju.

Na križišču Jurčičeve in Trubarjeve ulice v Celju, pri Domu ob Savinji, je  voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je na prehodu za pešce prečkala vozišče. Po nesreči je s kraja odpeljal. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče pozivamo morebitne očividce in voznika osebnega avtomobila, da se oglasijo na Postaji prometne policije Celje  ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije  080 1200.

Okoli 13.00 smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na lokalni cesti izven naselja Vonarje. V prometni nesreči je umrl 61 leti kolesar, ki je v bližini ribiškega doma v Vonarju, kjer cesta poteka v blagem klancu, padel po vozišču in umrl na kraju nesreče.

Sinoči so policisti PU Celje bili obveščeni še o požaru v katerem je umrl 56 letni moški.

Do požara je prišlo v stanovanju več stanovanjske hiše na Kocbekovi ulici v Celju. Okoliščine požara kriminalisti še preiskujejo.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE