Policijsko poročilo PU Celje: 4. 9. 2013

04. 09. 2013 08:53

Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje  začenjajo s podatki o prometni nesreči, ki se je zgodila danes zjutraj na avtocesti med izvozoma Ljubečna in Celje center,  v smeri proti Ljubljani. V prometni nesreči so bila udeležena štiri tovorna vozila. Po prvih podatkih je eden od voznikov huje poškodovan.  Več o vzroku in posledicah prometne nesreče bodo policisti sporočili v nadaljevanju. Za zdaj dodajajo le še to, da je avtocesta v smeri proti Ljubljani,  na omenjenem odseku, zaprta za ves promet. Vozila iz avtoceste izločajo na izvozu Tepanje.

V ponedeljek, 2. septembra 2013,  okoli 11. ure,  so policisti v Žalcu obravnavali prometno nesrečo. Zaradi razjasnitve okoliščin le-te pozivajo morebitne očividce za informacije. Prometna nesreča  se je zgodila okoli 11. ure na Savinjski cesti št. 4, v neposredni bližini slaščičarne in trgovine Brglez. V prometni nesreči sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Kolesar se je v prometni nesreči  lažje poškodoval. Neznanega voznika osebnega vozila, rdeče barve, ki je bil udeležen v prometni nesreči, policisti pozivajo, da pokliče na Postajo prometne policije Celje 03 54 26 450. Prav tako prosijo za informacije  morebitne očividce.

Od danes, do ponedeljka, bo tudi Celje povsem v znamenju košarkarskega dogajanja. Evropsko košarkarsko prvenstvo bo poleg športnega utripa na igriščih, spremljajočega dogajanja v mestu in okolici, prineslo določene spremembe tudi v cestnem prometu. Zaradi zagotovitve čim boljše pretočnosti cestnega prometa in varnosti udeležencev cestnega prometa bodo v tem obdobju v Celju veljale spremembe prometne ureditve.

Od danes do ponedeljka bo sprememba prometnega režima na Severni vezni cesti, od krožnega križišča k dvorani Zlatorog, do krožnega križišča na Ulici mesta Grevenbroich. Severna vezna cesta bo v dneh Eurobasketa 2013, med 13. in 1. uro zjutraj,  začasno enosmerna – iz smeri Hudinje proti Novi vasi. Ob njej bo organizirano enostransko parkiranje vozil na voznem pasu iz smeri Nove vasi.

Policisti posebej opozarjajo, da bodo v času Eurobasketa na križiščih, ki se križajo z Mariborsko cesto, v popoldanskem času policisti  fizično urejali promet. Udeležence cestnega prometa še posebej opozarjajo, da v času, ko policist fizično ureja promet v križišču, ne veljajo nobeni drugi prometni znaki, temveč je policist tisti, ki ga morajo upoštevati.

Vse Celjane in obiskovalce Celja,  ki se ne bodo udeleževali ogleda tekem v dvorani Zlatorog prosijo,  naj v času evropskega košarkarskega prvenstva za vožnjo uporabljajo ostale ceste. Glede na pričakovan povečan promet v Celju in okolici vse voznike pozivajo naj bodo pri vožnji strpni, previdni in naj upoštevajo navodila policistov in redarjev.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,780 seconds.