Policijsko poročilo PU Celje: 5. 11. 2013

05. 11. 2013 08:08

Za policisti PU Celje je izredno miren ponedeljek. Obveščeni so bili o osmih prometnih nesrečah, trinajstih kaznivih dejanjih in šestih kršitvah javnega reda in miru.

Zjutraj, okoli osmih, je v Mozirju voznica osebnega vozila na prehodu za pešce spregledala dve deklici in rahlo trčila vanju. Voznica je obe deklici takoj odpeljala na pregled v zdravstveni dom. Na srečo deklici nista bili poškodovani.

Pešci so v jesenskih  dneh, ko je vidljivost zmanjšana zaradi teme in slabših vremenskih razmer, med najbolj ogroženimi prometnimi udeleženci. Zato jih policisti še posebej opozarjajo, naj poskrbijo, da bodo v prometu čim bolj vidni. Nosijo naj svetla oblačila ter  odsevne trakove in kresničke. Upoštevajo naj prometne predpise, cesto naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, v semaforiziranih križiščih ob zeleni luči, hodijo naj po pločnikih oziroma ob levem robu vozišča.

Vozniki naj bodo na pešce v tem času še posebej pozorni. Odstopijo naj jim prednost, hitrost svoje vožnje prilagodijo razmeram in dosledno upoštevajo hitrostne omejitve. Na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci, tako pred šolami kot v naseljih, naj vozijo še posebej previdno. Zunaj naselij pa naj vozijo po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

V Celju, na Mariborski ulici, so včeraj policisti obravnavali vlom v  poslovne prostore. Storilec je odnesel fotoaparat, akumulacijski vrtalnik,  pihalnik za listje, motorne vrtne škarje in več drugega orodja. Z vlomom  povzročeno škodo ocenjujejo na 5.000 €.

V Arclinu so neznanci včeraj ponoči iz dveh delovnih strojev ukradli dva akumulatorja.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,852 seconds.