Policijsko poročilo PU Celje: 5. 12. 2012

05. 12. 2012 08:57

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Celje obravnavali 23 prometnih nesreč. V treh prometnih nesrečah, ki so se končale s telesnimi poškodbami, so se trije  udeleženci lažje telesno poškodovali.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali 14 različnih kaznivih dejanj in sicer dve drzni tatvini, dva vloma, eno kaznivo dejanje ponarejanje denarja, štiri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari ter ostala kazniva dejanja. Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnem prostoru. Zoper enega kršitelja, ki se kljub interveniranju policistov ni hotel umiriti, je bilo odrejeno pridržanje do streznitve.

V Bukovžlaku je bilo vlomljeno v ograjen prostor podjetja, od koder pogrešajo prikolico za prevoz plovil, na kateri je bila nameščena reg. tablica CERU-616. Materialna škoda znaša okoli 2.000 €.

Na območju Celja so včeraj policisti obravnavali dve drzni tatvini. V prvem primeru je neznanec na Miklošičevi ulici v Celju, v stanovanjskem bloku, oškodovanki iztrgal torbico z osebnimi dokumenti in manjšo vsoto denarja ter s kraja pobegnil. V drugem primeru pa je neznan moški na pešpoti proti Jožefovem hribu pritekel za oškodovanko in ji iztrgal torbico ter pobegnil v smeri Voglajne. Materialna škoda znaša 100 €.

Naj tudi današnji dan mine kar se da varno in mirno. Še posebej v prometu. Vremenska napoved opozarja, da zna biti vreme za voznike in druge udeležence v prometu neprijazno tudi v prihodnjih dneh. Zato policisti ponovno opozarjajo, da hitrost in način vožnje prilagodite razmeram na vozišču in upoštevate varnostno razdaljo med vozili.  Tudi pešci morajo upoštevati, da so v zimskih voznih razmerah in slabi vidljivosti bolj izpostavljeni. Zavorna pot vozila je daljša, zato tekanje preko ceste res ni priporočljivo. Je pa priporočljivo, da pešci v takih vremenskih razmerah pri hoji uporabljajo svetlobne odsevnike in so oblečeni v svetla oblačila.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,800 seconds.