Policijsko poročilo PU Celje: 5. 3. 2014

05. 03. 2014 08:19

PolicijaPregled dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o včerajšnji tatvini nafte. Obravnavali so jo v Ločah, kjer je neznani storilec vlomil v prostore kurilnice  objekta. Storilec je skozi okno napeljal cev ter po cevi  iz cisterne v kurilnici v  posode, ki jih je pripeljal z avtomobilom, ki ga je parkiral v bližini, iztočil dobrih 1.400 litrov nafte.

V Podkraju pri Velenju so včeraj policisti obravnavali vlom v vikend. Storilec je ukradel agregat in nekaj goriva.

Občanka, doma iz območja Šentjurja, je sinoči okoli 20. ure policiste obvestila, da so jo okoli 16. ure v Celju, v bližini podhoda pri železniški postaji, napadli trije moški, oblečeni v pustne šeme. Dva od storilcev sta jo udarila, tretji pa je ukradel njeno torbico. Storilci so po napadu in tatvini pobegnili proti Teharski ulici.

Sinoči so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Žalca. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna pritlična vrata, pred tem pa je poskušal vlomiti tudi na več drugih mestih. Ukradel je za okoli 1.000 € zlatnine. S poškodovanjem oken in vrat pa je lastnikom povzročil še za okoli 2.000 € škode.

V drugi polovici februarja so tako, kot po celotni Sloveniji, tudi na Celjskem potekale aktivnosti Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, namenjene večji  varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo.

Problematika varnosti cestnega prometa na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo je povezana predvsem z neupoštevanjem prometnih pravil in v nekaterih primerih z nizko kulturo in predrznostjo udeležencev v cestnem prometu. Posledice takšnega obnašanja so prepogoste prometne nesreče oz. izredni dogodki na nivojskih prehodih, ki imajo hude posledice tako za posameznike, kakor tudi za družbo kot celoto.

Namen aktivnosti »Ustavite se. Vlak se ne more!« je bil predvsem vplivati na vedenje voznikov in drugih udeležencev cestnega prometa ter posredno zmanjšati število prometnih nesreč in njihovih posledic na nivojskih prehodih. V aktivnostih je vse dni, tako preventivno kot represivno, sodelovala tudi policija. Na Celjskem območju so policisti v obdobju, ko je potekala akcija osmim voznikom izrekli opozorila, enaintridesetim voznikom so izdali plačilne  naloge, dvema obdolžilne predloge, voznik tujec pa je mandatno kazen plačal na kraju prekrška.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,060 seconds.