Policijsko poročilo PU Celje: 6. 12. 2013

06. 12. 2013 10:20

PolicijaNa Novem trgu v Celju je neznani storilec včeraj vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka. Odnesel je LCD televizor in več drugih tehničnih predmetov.

V Spodnjih Gorčah, na območju PP Žalec,  je neznanec včeraj skozi okno jedilnice poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, kar mu na srečo ni uspelo, je pa z vlomilskim orodjem poškodoval okno.

Na Razlagovi ulici v Celju je včeraj ponoči neznanec preščipnil obešanko na kletnih vratih in iz zamrzovalnika ukradel dobrih 30 kg mesa.

V Šentjurju so policisti včeraj med nadzorom hitrosti  ustavili voznika začetnika, ki je v naselju vozil 89 km/h, zaradi česar so mu policisti  začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu izrekli 1.000 € globe in 9 kazenskih točk. Pri voznikih začetnik velja, da pri storitvi cestnoprometnega prekrška, kjer je poleg globe predpisanih še najmanj sedem ali več kazenskih točk,  policisti vozniku začetniku odvzamejo vozniško dovoljenje, in ga kot prilogo obdolžilnemu predlogu pošljejo na sodišče.

Policisti Policijske postaje  Šentjur so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek, 2. decembra 2013, okoli 13.40 ure, v križišču Ljubljanske ceste,  Ulice Dušana Kvedra in Ceste Kozjanskega odreda . Prometno nesrečo je povzročil voznik Opel Zafire, temno modre barve, s šentjurskim grbom na registrskih tablicah,  ki je zaradi izsiljevanja prednosti v semaforiziranem križišču, na prehodu za pešce trčil v 10-letnega otroka. Po trčenju je neznani voznik odpeljal s kraja prometne nesreče,  lažje poškodovan otrok je naknadno iskal zdravniško pomoč. Vse očividce policisti prosijo,  da podatke  o prometni nesreči sporočijo na  telefonsko številko Policijske postaje Šentjur 03 746-41-50 oziroma na  telefonsko številko 113.

V zadnjih  dneh so policisti dobili nekaj prijav občanov, ki jih je zmotilo glasno pokanje pirotehničnih sredstev, predvsem različnih petard.

Ob tej priložnosti vse, ki se kljub vsem opozorilom ne morejo upreti uporabi pirotehnike, policisti opozarjajo, da je  tovrstne pirotehnične izdelke dovoljeno uporabljati le  od 26. decembra do 2. januarja, kupovati pa od 19. do 31. decembra. Za kršitev določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov je za posameznike predvidena globa od 400 do 1.200 €. Pri vsem tem pa naj ne pozabijo, da  lahko nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov povzroči tudi telesne poškodbe ter moti živali in onesnažuje okolje.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,163 seconds.