Policijsko poročilo PU Celje: 8. 10. 2013


Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec s parkirišča Goriške ceste v Velenju odpeljal osebno vozilo Volkswagen Golf 6, 2,0 TDI, letnik 2009,  temne kovinsko sive barve, registrskih oznak CE ZZ-418. Lastnica ocenjuje, da je s tatvino avtomobila oškodovana za najmanj 15.000 €.

V Velenju so včeraj policisti obravnavali tudi tatvino kolesa z motorjem. Neznani storilec ga je odpeljal s parkirišča trgovskega centra na Kidričevi ulici.  Gre za  kolo z motorjem znamke Piaggio Ciao, rdeče barve. Kolo z motorjem ni bilo zaklenjeno.

V Paki pri Velenju so policisti obravnavali tri vlome v delovne stroje. Storilec je ukradel okoli 260 litrov nafte.

Včeraj so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v ograjen skladiščni prostor podjetja v Višnji vasi. Neznanec je odpeljal lahki priklopnik, znamke  CBS, srebrne barve, brez registrskih tablic.

Tudi v  Šentjurju, na Drofenikovi ulici, so včeraj policisti obravnavali vlom v skladišče podjetja. V tem primeru je storilec prerezal žično ograjo in ukradel več zavitkov strešne folije.

Včeraj so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v stanovanjsko hišo v Vinski gori. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno na zadnji strani hiše. V hiši je vlomil še v kovinsko omaro ter odnesel nekaj kosov orožja in več zlatnine. Škodo ocenjujejo na okoli 14.000 €.

V Celju, na Stritarjevi ulici, so policisti obravnavali primer poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je lastniku tovornega vozila  prerezal dve pnevmatiki.

Včeraj, okoli 18. ure, so bili policisti obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo na Jenkovi ulici v Celju. Storilec je v hišo vlomil medtem, ko so bili stanovalci doma in sicer tako, da je splezal do  odprtega okna v prvem nadstropju in vstopil v hišo. Stanovalci so slišali hrup in ga pregnali, kljub temu pa je uspel odnesti nekaj zlatnine.

Včeraj so policisti poročali, da so v soboto na celjskem območju obravnavali zastrupitev z ogljikovim monoksidom, zato občane, ki v času kurilne sezone za ogrevanje uporabljajo plinske peči pozivajo, da poskrbijo za redno servisiranje le-teh. Hkrati opozarjajo naj v obdobju, ko uporabljajo plinske peči,večkrat zračijo prostore. V preteklih letih so največ zastrupitev obravnavali v kopalniških prostorih.

Prav tako občanom predlagajo, naj si v stanovanja namestijo javljalnike, ki zaznajo povečane koncentracije ogljikovega monoksida. Le ti z zvočnimi signali ali z zaustavitvijo sistema preprečujejo zastrupitve.