Policijsko poročilo PU Celje, četrtek, 12. 7. 2012

12. 07. 2012 13:31

Tekom včerajšnjega dne so policisti in kriminalisti na območju Policijske uprave (PU) Celje obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

V dopoldanskih urah so policisti Policijske postaje (PP) Mozirje opravili ogled kraja nesreče pri delu, ki se je zgodila okoli 12:45 ure v Bočni na območju Mozirja. V nesreči se je hudo poškodoval 33-letni samostojni podjetnik iz Gornjega Gradu, ki je skupaj s tremi delavci opravljal gradbena dela na prizidku stanovanjske hiše. Med delom na strehi je padel z višine 2,66 metra na tla. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti PP Mozirje bodo po vseh zbranih ugotovitvah obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

V večernih urah so policisti PP Laško opravili ogled kraja prometne nesreče, ki se je zgodila ob 19:18 uri, izven naselja Obrežje. V prometni nesreči se je hudo telesno poškodoval 55-letni voznik iz Radeč, ki je vozil motorno kolo znamke Honda VFR / 800A. Med vožnjo iz Radeč proti Zidanemu Mostu, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izven naselja Obrežje, najprej trčil v obcestni betonski zid ob desni strani ceste in nato še v varnostno odbojno ograjo ob levi strani ceste. Preizkus z alkotestom ARXL Drager 6810 mu je po pravilni uporabi pokazal 0.72 mg/l (1,44 g/kg) alkohola v izdihanem zraku. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti PP Laško, ki so opravili ogled kraja, bodo o ugotovitvah obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo in zoper njega izvedbi postopke v zvezi kršitev cestno prometnih predpisov.

V noči iz 11. na 12. 7. 2012, so bili policisti na Operativno komunikacijskem centru (OKC) PU Celje ob 2:27 uri, obveščeni o ogrožanju prometa na avtocesti, kjer so tri osebe na neosvetljenem delu v smeri izvoza za Ljubečno potiskale vozilo taxi. Ob prihodu na kraj so policisti Postaje prometne policije (PPP) Celje ugotovili, da je 33-letni voznik brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil osebni avtomobil Opel Astra, karavan 1,7 DTI, last podjetja TAXI SIMBI iz Celja, ki ga je pred tem odvzel na Veselkovi ulici v Celju. Po odvzemu motornega vozila je za taxi prevoz sprejel tri občane in jih nameraval za plačilo 20 evrov odpeljati v Maribor. Med vožnjo je vozilo obstalo bližini izvoza za Ljubečno, ker mu je zmanjkalo pogonskega goriva. Policisti so osumljencu odvzeli prostost in mu zasegli vozilo, ki bo vrnjeno oškodovanemu podjetju.

Zoper omenjenega bodo policisti PP Celje, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila (216. člen KZ-1), podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov pa bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek.

Med ostalimi varnostno zanimivejšimi dogodki včerajšnjega dne so policisti različnih policijskih postaj na območju PU Celje obravnavali skupno sedemnajst prometnih nesreč, v katerih je bilo šest udeležencev lažje, eden pa hudo poškodovan.

Na področju zatiranje kriminalitete pa so opravili tri oglede krajev tatvin nafte. V Podlogu je storilec iz treh delovnih strojev odtujil okoli 100 litrov nafte. Na avtocestnem počivališču Lopata pri Celju je storilec iz tovornega vozila tujega prevoznika odtujil okoli 200 litrov nafte. Podobno tatvino so neznani storilci izvršili na avtocestnem počivališču Tepanje, kjer so iz tovornega vozila poljskega voznika odtujili okoli 800 litrov nafte. Na gradbišču v Rimskih Toplicah so opravili ogled tatvine nalagalne vilice od gradbenega stroja. Lastnik je oškodovan za okoli 1.000 evrov. V Žalcu so opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel prenosni računalnik in nekaj druge računalniške opreme ter fotoaparat in manjšo količino pijače v skupni vrednosti okoli 1.000 evrov.  Na Donački gori so našli v torek, 10. 7. 2012,  ukraden neregistriran osebni avtomobil znamke Citroen Berlingo, svetlo modre barve. Ukradeno vozilo so vrnili lastniku. V naselju Kintakunte v Velenju so opravili ogled kraja vloma v počitniško hišo. Storilec je lastnika oškodoval za okoli 1.000 evrov. V večernih urah pa so obravnavali tatvino denarja. Storilec je v Ljubljanskem domu v Rogaški Slatini lastnici apartmajev odtujil kuverto z okoli 3.500 evrov gotovine.

S spoštovanjem!

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,664 seconds.