Policijsko poročilo PU Celje: 21. 2. 2011


Prvo poročilo novega delovnega tedna začenjamo s pregledom petkovega dogajanja.

V noči na petek je bil s parkirišča Jenkove ceste v Velenju ukraden osebni avtomobil RENAULT CLIO, 1,5 DCI, svetlo modre kovinske barve, letnik 2003, reg.štev. CE P3-098. Lastnik je oškodovan za okoli 4.000€.
V  isti noči so neznani storilci izpod  kozolca na Šedini ukradli štirikolesnik znamke LONCIN tornado sport, reg. štev. CE GJ-27, rdeče bele barve, z dvema kovčkoma za čeladi. Lastnik je z dejanjem oškodovan za okoli 2.000€.

V petek smo bili obveščeni o vlomu v kletne prostore  na Milčinskega ulici v Celju. V klet je bilo vlomljeno že v preteklih dneh. Lastnik pogreša štiri letne pnevmatike na alu platiščih, vredne dobrih 1.600€.

V Zagradu so v zadnjih  nekaj dneh neznani storilci vlomili v zidanico in ukradli  dve kosilnici na nitko in električne vrtne škarje. Lastnica je z dejanjem oškodovana za okoli 1.000€.

V petek smo v Velenju na Partizanski cesti obravnavali  prometno nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana peška. Prometna nesreča se je zgodila zgodaj zjutraj. 55-letni voznik osebnega vozila je pripeljal do glavnega vhoda v podjetje Gorenje iz smeri Partizanske ceste, kjer je z vozilom ustavil ob levem robu vozišča pri odcepu za glavni vhod v podjetje. Iz vozila je na desni strani izstopila  51- letna sopotnica. Ko je slednja zapirala vrata osebnega avtomobila,  je v isti smeri po desni strani pripeljal 25- letni voznik avtobusa ter s prednjim levim delom vozila trčil v peško,  jo stisnil ob osebni avtomobil ter trčil v desni bok osebnega vozila. Peška se je v trčenju hudo poškodovala.

Včeraj smo bili obveščeni o smrti 45 letne ženske, stanujoče v Žalcu. Omenjena si je pripravljala hrano na kuhinjskem štedilniku ter nanjo najverjetneje pozabila, tako da je zaradi visoke vročine začelo tleti v kuhinji. Preiskava o dogodku še poteka.

Včeraj smo bili obveščeni tudi o vlomu v klet stanovanjskega bloka na Veselovi ulici v Celju. Lastniki pogrešajo za dobrih 1.300€  smučarske opreme.

Ceste so  zaradi sneženja to jutro na našem območju mokre in spolzke. Na celotnem območju beležimo več prometnih nesreč, v večini z materialno škodo. Cesta Celje – Laško je zaradi prometne nesreče v Tremarjah  zaprta.

Sicer smo minuli vikend zabeležili 13 prometnih nesreč, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali enajst voznikov.

Toliko o dogajanju minulega vikenda. Lep, miren in varen začetek novega delovnega tedna želimo.

Milena Trbulin
TISKOVNA PREDSTAVNICA
POLICIJSKE UPRAVE CELJE