Poročilo Policijske upave Celje: nedelja, 17. 5. 2020 (skupinski rop v parku, JRM)

17. 05. 2020 09:21

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih dveh dneh poklicalo 537 občanov. 131 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Petek, 15. maj 2020

Prometna varnost

V Velenju so policisti v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar. Le temu se je med kolesarjenjem po kolesarki stezi snelo zadnje kolo, zaradi česar je izgubil oblast na kolesom in padel.

Kriminaliteta

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v frizerski salon v Slovenj Gradcu. Storilcu v lokal ni uspelo vstopiti. Lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 500 litrov goriva ukradel iz rezervoarja slovaškega tovornega vozila.

Iz trgovine v Velenju so obvestili, da je neznani storilec ukradel dva sesalca, vredna dobrih 350 €.

V večernih urah je občanka obvestila o ropu. Okoli 18.30 ure so jo v parku, na Gledališkem trgu v Celju, kjer je sedela na klopci, napadli trije neznanci in ji ukradli nahrbtnik, v katerem je imela denarnico z gotovino in dokumenti. Občanko je eden od njih lažje poškodoval. Z ukradenim nahrbtnikom so pobegnili.

Javni red in mir

V Celju so policisti v večernih urah pridržali občana, ki se je močno pijan s kolesom pripeljal do manjše skupine občanov in jih začel žaliti in napadati, policiji pa je lažno naznanil, da so ga ti napadli. Ker s kršitvijo in grožnjami, tudi ob prihodu policistov na kraj ni prenehal, so ga pridržali do streznitve. Kršitelju so zaradi kršenja javnega reda in miru izdali še plačilni nalog.

V Celju so izdali plačilni nalog občanu, ki je v nočnih urah razgrajal in zvonil več stanovalcem stanovanjskega bloka ter občanki zaradi lažne naznanitve prekrška. Plačilni nalog so v petek izdali tudi občanu na območju Laškega, ki je se je nesramno vedel do sostanovalca in ga pri tem udaril po obrazu. V Mozirju so plačilni nalog izdali občanu, ki je v
trgovini žalil varnostnika.

V Dravogradu so zaradi kršitve javnega reda in miru izdalo odločbo o hitrem postopku občanu, ki je nepovabljen vstopil v stanovanje stanovanjskega bloka ter napadel stanovalca in ga lažje poškodoval. Moškega bodo tudi kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nedotakljivosti stanovanja in povzročitev lažje telesne poškodbe.

Sobota, 16. maj 2020

Prometna varnost

V Laškem so policisti včeraj okoli 13. ure obravnavali prometno nesrečo. Udeležena sta bila voznica in voznik osebnih vozil. Trčenje je povzročil slednji, ker je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Preizkus z alkotestom je pokazal,
da je imel povzročitelj prometne nesreče več kot dve promili alkohola v krvi. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, ga bomo kazensko ovadili.

Na območju Šentjurja so policisti včeraj ustavili 20-letno voznico začetnico, sicer ukrajinsko državljanko, ki je v naselju vozila 89 km/h. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog

V Slovenskih Konjicah so zasegli neregistrirano osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

V Šoštanju so zasegli skuter mladoletnemu vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Kriminaliteta

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo ponoči obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 500 litrov goriva ukradel iz rezervoarja češkega tovornega vozila.

V Slovenj Gradcu, na parkirišču poslovno trgovskega centra so policisti včeraj zjutraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilništva. 29-letni moški je bil verbalno nesramen do 27-letne ženske in ji grozil z nožem. Po
prepiru jo je udaril v predel obraza in ji ukradel denarnico. 29-letnika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 0,652 seconds.