Poročilo Policijske uprave Celje: 2. 1. 2018 (vlomi, tatvina vozila, poškodba s pirotehniko)

02. 01. 2018 13:35

Petek, 29. december 2017

Vloma v stanovanjski hiši – Celje in Pirešica

Na ulici II. grupe odredov v Celju smo obravnavali vlom v prizidek stanovanjske hiše. Prostore je storilec preiskal. Ukradel ni ničesar.

V Pirešici je neznani storilec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in preiskal prostore Ukradel ni ničesar.

Tatvina osebnega vozila – Predenca

V Predenci, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, smo obravnavali tatvino osebnega vozila Audi A6, sive barve, karavan izvedbe, letnik 2005, registrskih številk. CE EJ-043. Vozilo je bilo parkirano pod nadstreškom stanovanjske hiše.

Sobota, 30. december 2017

Vlom v stanovanjsko hišo – Paka pri Velenju

V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Paki pri Velenju. Iz stanovanja v spodnji etaži je storilec ukradel manjšo vsoto gotovine in dva prstana. Iz stanovanja v zgornji etaži pa je ukradel več gotovine in zlatnine.

Smrtna prometna nesreča – izven naselja Preloge

Okoli 21.30 ure, smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se zgodila izven naselja Preloge pri Konjicah. V trčenju sta bili udeleženi dve osebni vozili. 28-letni voznik osebnega vozila, doma iz Zreč, je z osebnim vozilom vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Zrečam. Izven naselja Preloge pri Konjicah je v preglednem desnem ovinku zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte, na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 19-letni voznik osebnega vozila. 19-letni voznik se je skušal trčenju izogniti tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče, drugi voznik, pa je prav tako sunkovito zapeljal nazaj na svoj vozni pas. V močnem trčenju je vozilo 28-letnega voznika odbilo desno izven vozišča, kjer je zdrselo po travniku, se prevrnilo na streho ter obstalo na ograji ob stanovanjski hiši. Vozilo, ki ga je vozil 19-letni voznik pa je obstalo na vozišču. 28-letni voznik, ki je bil v vozilu sam, se je v trčenju lažje poškodoval. 19-letni voznik drugega vozila, sopotnik spredaj in sopotnica zadaj desno so se v trčenju prav tako lažje poškodovali. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrla 45-letna sopotnica, ki je sedela na zadnjem levem sedežu.

Ponedeljek, 1. januar 2018

Poškodba s pirotehničnim izdelkom – Ojstriška vas

1. januarja 2018, nekaj minut čez polnoč, smo bili obveščeni o hudi poškodbi s pirotehničnim izdelkom v Ojstriški vsi, na območju Policijske postaje Žalec. 20-letni moški je na travniku prižgal doma narejen pirotehnični izdelek. La ta je ob prižigu eksplodiral in močno poškodoval 28-letnega domačina, ki je stal v neposredni bližini. Eksplozija mu je izjemno hudo poškodovala obraz. 20-letnega moškega bodo žalski policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Poškodovanje pnevmatik – Velenje

Na Goriški cesti v Velenju je, v noči iz starega na novo leto, neznani storilec, na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom, prerezal vse štiri pnevmatike.

Vlomi v stanovanjske hiše – Celje, Sladka Gora

Na Ostrožnem je neznanec skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je steklenico žganja.

Na Sladki Gori smo obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši. V prvem primeru je neznanec v hišo vlomil skozi balkonska vrata in ukradel nekaj hrvaških kun in več kosov zlatnine. Tudi v drugem primeru je v hišo vlomil
skozi balkonska vrata. Ukradel je nekaj gotovine in športne copate.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
152 queries in 3,279 seconds.