Policijsko poročilo PU Celje, 2. 7. 2012

02. 07. 2012 09:04

Zadeva:            PREGLED DOGODKOV NA OBMOČJU POLICIJSKE UPRAVE CELJE,

PONEDELJEK, 2. 7. 2012

V petek, v dopoldanskih urah, so v Dravogradu, na gradbišču športne dvorane našli  250 kg letalsko bombo iz II. svetovne vojne.  Za uničenje le te je poskrbel regijski bombni tehnik.

V Zrečah so v petek policisti opazili vozilo JEEP GRAND CHEROKE, ki je bilo leta 2008 prijavljeno kot ukradeno. O zadevi še zbirajo obvestila.

Istega dne smo bili okoli 14. ure obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Plesu na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Storilec je prebrskal prostore in odnesel manjšo vsoto gotovine.

V petek zvečer smo bili obveščeni o hujšem požaru v Stražišču na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. V požaru je v  celoti zgorelo gospodarsko poslopje, na stanovanjski hiši pa ostrešje. Z ogledom kraja požara so policisti in kriminalisti ugotovili,  da je zagorelo zaradi samovžiga senenih bal, s katerih se je ogenj razširil na suho seno in lesen del gospodarskega poslopja, zatem pa še na ostrešje stanovanjske hiše.  Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 100.000 €.

Nadaljujemo s pregledom sobotnega dogajanja, ki ga je že v dopoldanskih urah zaznamovala nesreča jadralnega padalca. 30-letni jadralni padalec je poletel z vzletišča Celestnikovega  hriba na območju Prebolda.  Padalcu se je zaradi bočnega sunka vetra zaprlo padalo in je strmoglavil s približno 5. metrov višine. Pri padcu se je hudo poškodoval.

V soboto okoli poldneva smo na regionalni cesti Ljubno ob Savinji – Nazarje, izven naselja Varpolje, obravnavali prometno nesrečo, v kateri so se poškodovali štirje udeleženci. 55-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Grušovelj proti Nizki. Izven naselja Varpolje je  zapeljal na levo smerno vozišče, po katerem je takrat  iz smeri Nike, z osebnim avtomobilom, pravilno pripeljala 76-letna Nizozemka. V čelnem trčenju se je 55-letni voznik huje poškdooval.  njegov sopotnik ter  voznica drugega vozila in njena sopotnica pa lažje.

Prometne nesreče so zaznamovale tudi nedeljsko dogajanje. Šest oseb se je včerajšnjih  prometnih nesrečah poškodovalo.

Sicer smo ta konec tedna na našem območju zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali sedem voznikov, šestim večkratnim kršiteljem smo zasegli vozila.

S podatki o  ekstremnem kršitelju cestno prometnih predpisov zaključujemo današnje  policijsko poročilo. V soboto  okoli 22. ure so policisti Postaje prometne policije Celje, na avtocesti izven naselja Konjiška vas, opazili voznika osebnega vozila  znamke PORSCHE, tip 997 TURBO, ki je vozil  iz smeri Tepanja proti Dramljam. Z  laserskim merilnikom hitrosti so policisti  izmerili, da je voznik, sicer slovaški državljan vozil s hitrostjo 220 km/h. Voznik je  s prehitro vožnjo nato nadaljeval mimo Slatine, kjer mu je stacionarni  radar  izmeril hitrost  202 km/h. Policisti so slovaškega voznika ustavili na počivališču Zima. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus z alkotestom in ugotovili, da je Slovak vozil krepko pod vplivom alkohola. Rezultat alkotesta je pokazal, da je imel 1.04 miligrame alkohola v litru izdihanega zraka.  Voznika so seveda pridržali, ga oglobili, doletelo pa  ga je še 18 kazenskih točk ter posledično  eno letna prepoved uporabe vozniškega dovoljenja na območju Slovenije.

Vsak voznik bi se moral zavedati, da so ekstremne hitrosti, kot je bila ugotovljena pri Slovaškem vozniku, že brez prisotnosti alkohola smrtno nevarne. Ostali udeleženci v cestnem prometu namreč ne  morejo pravočasno opaziti vozila, ki vozi s tako hitrostjo. Spomniti velja, da avtomobil pri hitrosti 220 km/h v eni sekundi prevozi dobrih 61 metrov.

Vozniki, kot je omenjeni,  veljajo za najhujšo nevarnost v cestnem prometu. Toliko o dogajanju v zadnjih treh dneh.

Glede na visoke temperature, ki se nam obetajo danes, vse voznike  še posebej opozarjamo na strpno in previdno vožnjo.

Lep in varen začetek novega delovnega tedna želimo.

Milena Trbulin

PREDSTAVNICA ZA STIKE Z JAVNOSTMI

POLICIJSKE UPRAVE CELJE     .

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 0,800 seconds.