Poročilo Policijske uprave Celje: 31. 7. 2020

01. 08. 2020 09:14

V zadnjih 24 urah so na telefonsko številko policije za nujen klice – 113. sprejeli 348 klicev, v 100 primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Policisti PP Celje so obravnavali tri tatvine v trgovinah.

V  Rakovcu  pod  Roglo je znanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici.

Na  parkirišču  Lopata  so  neznanci  iz  parkiranega  tovornega avtomobila odtujili 400 litrov nafte.

V  Matkah so žalski policisti obravnavali tatvino denarnice iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred stanovanjsko hišo.

Na  Zelenici  v  Celju  je  bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka,  iz katerega je bilo odtujeno gorsko kolo.

Prometna varnost

Obravnavali  smo  20  prometnih  nesreč,  od  tega  eno  s hudimi telesnimi poškodbami,  tri  z  lažjimi ter šestnajst z materialno škodo na vozilih in objektih.

Okoli  devete  ure  zvečer  smo  bili obveščeni o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo na relaciji Grušovlje – Homec na območju Mozirja , kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel 44-letni kolesar. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Padec  kolesarke so obravnavali tudi laški policisti. 57-letna kolesarka je vozila po kolesarski stezi v Laškem, ko je pred njo na stezo skočila mačka. Pri padcu se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Včeraj  zvečer  smo  bili  obveščeni  o  voznici osebnega avtomobila, ki je nevarno  vijugala po cesti v kraju Sele. Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem so voznico ustavili ter odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je  pokazal,  da  je  imela  1,.42  mg  alkohola  na liter izdihanega zraka. Policisti  so  voznico  pridržali  do  iztreznitve,  napisali  pa  so  tudi obdolžnilni predlog na sodišče.

V  Mozirju  so  imeli  policisti  v  postopku  44-letno  voznico  osebnega avtomobila.  Med  postopkom  so  ugotovili,   da  je vozila brez veljavnega vozniškega  dovoljenja.  Z   voznico  je  bil  opravljen tudi hitri test na droge, ki je bil pozitiven, zato je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa  je  odklonila.  Policisti  so  ji zasegli vozilo, napisali pa bodo tudi obdolžilni  predlog na sodišče.

V  Radljah  ob  Dravi so policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozniku zasegli motorno kolo.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru smo 11-krat intervenirali na javnem kraju ter 7-krat v zasebnih prostorih.

Božidar Pezdevšek, Policijska uprava Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 2,915 seconds.