Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 11. 4. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 187 klicev občanov. 57 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

18  interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 21 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Na območju Slovenj Gradca so sinoči ustavili voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel nekaj manj kot promilo in pol alkohola v krvi. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V podjetju v Štorah so policisti včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 32-letni delavec je med obratovanjem stroja stopil na stiskalnico, ki mu je stisnila nogo. Po prvih podatkih se je v nesreči lažje poškodoval. Tujo krivdo so izključili.

Okoli treh zjutraj so bili obveščeni o požaru v Šentjanžu pri Dravogradu. Ogenj je v celoti uničil zapuščen lesen objekt, razširil se je še na sosednjo stavbo in jo poškodoval. Vzrok požara še ni potrjen. Ogled kraja še poteka.