Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 14. 9. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 255 klicev občanov. 85 klicev je bilo interventnih, eden nujen.  

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami in osem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 15.30 ure obravnavali v Slancah. Povzročil jo je voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Teharij proti Bukovžlaku. Motorist je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo voznice, ki je v križišču pri zavijanju v levo ustavila, da bi spustila mimo vozila, ki so vozila iz nasprotne smeri. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali sedemkrat.

Kriminaliteta

V Vodulah, na območju Policijske postaje Šentjur, smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil z uničenjem ključavnice.

Na Ulici frankolovskih žrtev je neznani storilec vlomil v kombinirano vozilo in ukradel udarno kladivo.

V Podčetrtku so policisti obravnavali tatvino električnega kolesa znamke Crussis, temno modre barve.

Danes, okoli pol petih zjutraj, so bili policisti obveščeni, da je zagorelo v sobi večstanovanjske hiše na Maistrovi ulici v Celju. Okoliščine požara še niso znane.