Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 18. 4. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 300 klicev občanov. 80 klicev je bilo interventnih, 3 nujni.

30  interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 42 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali 5 prometnih nesreč z lahkimi poškodbami udeleženih in 9 prometnih nesreč  z materialno škodo.

Trem voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj, so zasegli vozila.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Velenju so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti, je pa s poškodovanjem sprednjih vrat  lastnici povzročil za okoli 500 evrov škode.

V Šaleku je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel nekaj steklenic žganja in vina.

Nedovoljen prehod državne meje

V Rogatcu so policisti včeraj ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil ukrajinski državljan. V vozilu so bili štirje državljani Turčije, ki niso imeli veljavnih dokumentov za prestop državne meje. Ukrajincu so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. Turški državljani so zaprosili za mednarodno zaščito.

V Spodnji Rečici, na območju Policijske postaje Mozirje, so policisti sinoči ustavili latvijskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Vozniku smo odvzeli prostost in ga bomo kazensko ovadili, državljani Sirije pa so podali ponovne namere za mednarodno zaščito.