Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 18. 7. 2019 (tatinski par v okolici Žalca)

18. 07. 2019 08:46

Od zadnjega poročanja so policisti na Celjskem in Koroškem obravnavali 13 prometnih nesreč. Dve prometni nesreči sta se končali z lažjimi telesnimi poškodbami, ena s hudimi, 10 pa z zvito pločevino in škodo na objektih.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Celje

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je tudi tokrat prišlo na avtocesti v smeri iz Celja proti Dramljam. 46-letni državljan Moldavije je kot voznik tovornega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji
trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je vozilo pred njim in pričel zmanjševati hitrost zaradi ustavljanja kolone. Pri trčenju se je huje telesno poškodovala 43-leta sopotnica v vozilu povzročitelja.

Na področju kriminalitete so obravnavali 6 tatvin ter vlom. Javni red in mir je bil kršen 2-krat na javnem kraju ter 2-krat v zasebnih prostorih.

Tatvina – Ravne na Koroškem

V Ravnah na Koroškem so neznanci iz hodnika stanovanjskega bloka odtujili pralni stroj.

Vlom – Celje

V Celju na Dečkovi so nepridipravi vlomili v gradbeno barako ter odtujili več električnega orodja.

Prijeti ilegalni pribežniki – Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini so policisti prijeli tri pribežnike. Šlo je za dva državljana Jemna ter državljana Alžirije. Po končanem policijskem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Požar – Velenje

V Velenju so policisti opravili ogled požara. Do požara je prišlo zaradi kratkega stika na električni napravi v kuhinji, požar pa se je razširil na kuhinjske elemente. Pri požaru je nastalo za okoli 1.000 eur materialne škode.

Drzni tatvini – Žalec

Policisti PP Žalec so včeraj obravnavali dve drzni tatvini. Moški, star okoli 40 let, in ženska, stara okoli 60 let, sta ponujala v prodajo razna oblačila. S preusmerjanjem pozornosti oškodovancev je v prvem primeru 40-letni moški v Ločici ob Savinji iz odklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v garaži odtujil 70 eur gotovine. V drugem primeru v Vrbju, pa je 60-letna ženska iz denarnice oškodovanke odtujila 500 eur gotovine ter pri pomerjanju oblačil iz vrata oškodovanke snela ter odtujila zlato verižico. Govorila sta s hrvaškim naglasom. Da so okradeni, so oškodovanci ugotovili, ko sta omenjena že odšla. Prevažata se z osebnim avtomobilom Renault Clio, oranžne barve, ljubljanskih registrskih tablic. Vse, ki bi opazili osebi ali vozilo naprošajo, da pokličejo na 113 ali Policijsko
postajo Žalec.

Božidar Pezdevšek, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,785 seconds.