Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 20. 4. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 203 klice občanov. 59 klicev je bilo interventnih.

19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 28 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami in dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Vozniku, ki je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo.

Od včerajšnjega dogajanja na naših cestah sta izstopali dve prometni nesreči, ki sta ju povzročila dva močno alkoholizirana voznika, ki ju bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Prva se je zgodila okoli pol devetih dopoldne na Ljubečni. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je bila močno pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela dobri dve promili in pol alkohola v krvi. Voznica je pri vključevanju na prednostno cesto izsilila prednost vozniku osebnega vozila in trčila vanj ter s kraja nesreče odpeljala. Pri vožnji je večkrat kršila cestno prometne predpise. V trčenju se na srečo ni nihče poškodoval.

Nekaj pred 22. uro so policisti v Vitanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Oba, tako povzročitelj kot tudi drugi udeleženi voznik, sta bila pod vplivom alkohola. Povzročitelj je imel dobri dve promili alkohola v krvi, drugi udeleženec pa dobro promilo. Oba sta se v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja bodo kazensko ovadili, drugemu udeleženemu vozniku smo izdali plačilni nalog.

Skorajda ne mine dan, da na cestah celjske policijske uprave policisti ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Še bolj zastrašujoče so visoke stopnje alkoholiziranosti. Glede na to, da so pred nami praznični dnevi in pogostejša druženja, policisti opozarjajo vse voznike, naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Reakcije voznikov, ki so pod vplivom alkohola, so običajno prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh niso več sposobni reagirati. Zato svetujejo vsem voznikom, če ste uživali alkoholne pijače, nikar za volan. Bodite odgovorni in si uredite prevoz.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Včeraj, nekaj pred 7. uro zjutraj, smo bili obveščeni, o požaru v stanovanjski hiši v Vojniku, kjer je zagorela zamrzovalna skrinja. Ogenj je uničil prostor, kjer je bila zamrzovalna skrinja. Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Lastnika hiše, ki se je pri gašenju nadihal dima, so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.

Na Prevaljah so pri vlomu v vrtno uto izsledili 40-letnega moškega, ki ga bodo v nadaljevanju kazensko ovadili.