Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 21. 11. 2019 (tat prijet pri dejanju, nasilje nad partnerko,…)

21. 11. 2019 13:31

Na območju Policijske uprave Celje so policisti včeraj obravnavali 23 dogodkov s področja prometne varnosti, 21 s področja kriminalitete in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna Varnost

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Celje

V Celju so včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodovala 71-peška. Prometna nesreča se je zgodila v križišču Ceste na Ostrožno in Pucove ulice. 24-letna voznica osebnega vozila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, z desnim vzvratnim ogledalom trčila v peško. Le ta je padla in se hudo poškodovala.

Poleg omenjene so včeraj obravnavali še devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Izrečeni ukrepi prepovedi približevanj

Na območju Policijske postaje Velenje so včeraj izrekli dva ukrepa prepovedi približevanja.

V prvem primeru 27-letnemu moškemu zaradi kršitve do njegove 38-letne partnerice. 27-letnika so zaradi kršitve pridržali, zoper njega uvedli prekrškovni postopek in izrekli ukrep prepovedi približevanja do partnerice in otroka.

V drugem primeru so ukrep prepovedi približevanja izrekli 37-letnemu moškemu, ki je bil nasilen do nekdanje 34-letne partnerice Poleg izrečenega ukrepa so 37-letnika oglobili ter mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so obravnavali kršitev ukrepa prepovedi približevanja. Kršitelja so pridržali, zaradi kršitve so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj so obravnavali še štiri kršitve javnega reda in miru in sicer v Rogaški Slatini, Slovenj Gradcu v Šentjurju in v Celju. V vseh primerih so kršiteljem izdali plačilne naloge.

Danes zjutraj so kršitev javnega reda in miru obravnavali še v Žalcu. Na avtobusu je javni red in mir kršil 59-letni hrvaški državljan, ki so ga predvčerajšnjim zaradi kršitve javnega reda in miru ter suma storitve kaznivega dejanja nedotakljivost stanovanja obravnavali na območju Celja. Obravnavali so ga tudi že v preteklih dneh. 59-letnega kršitelja so pridržali in privedli k sodnici za prekrške.

Kriminaliteta

Vloma v stanovanjski hiši – Celje

V Celju so včeraj obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši in sicer na Skaletovi in Bezenškovi ulici. V obeh primerih je storilec na oknu oziroma balkonskih vratih razbil stekli, vstopil v hiši in ju preiskal. Ukradel ni ničesar.

Tatvine – Velenje in Celje

Na Kidričevi ulici v Velenju je neznanec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

Na ulici Pod lipami v Celju je neznani storilec s koles osebnega vozila ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

Na Gubčevi ulici v Celju je neznani storilec med razkladanjem tovora iz odklenjenega kombiniranega vozila ukradel delovno obleko in tiskalnik.

Poškodovanje tuje stvari – Žalec in Celje

V Žalcu je neznani storilec vrgel večji kamen v objekt železniške postaje in razbil steklo na oknu.

Na parkirišču trgovine na Pucovi ulici so obravnavali poškodovanje vozila, nekdo je na vozilu prerezal dve pnevmatiki.

Prijetje storilca pri poskusu tatvine – Velenje

V Velenju, na Kosovelovi ulici, je lastnik garaže v prostoru zalotil 24-letnega moškega, ki je poskušal s kleščami preščipniti ključavnico in ukrasti kolo. 24-letnika bodo kazensko ovadili.

Poskusa vlomov v vozili – Rimske Toplice in Ločica ob Savinji

V Ločici ob Savinji je neznanec poskušal vlomiti v avtodom. Poškodoval je dvojna vrata v bivalni del avtodoma in lastniku povzročil za dobrih 1.000 € materialne škode.

V Rimskih Toplicah so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je poškodoval zunanjost in tesnila vrat.

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,828 seconds.