Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 25. 4. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 219 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami eno z  lažjimi poškodbami in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, smo zasegli vozilo.

Okoli poldneva so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Breznom in Ožbaltom. V trčenju sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo.  Prve ugotovite kažejo, da je voznik osebnega vozila nenadno zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo – cisterno z mlekom. Hudo poškodovanega voznika osebnega vozila so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Cesta je bila dlje časa zaprta, ker je bilo potrebno iz cisterne prečrpati mleko.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti trikrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Celju so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Točnih podatkov, kaj je storilec ukradel še nimamo. S poškodovanjem dvojnih vrat je lastnikom povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Celju so policisti včeraj obravnavali tudi tatvino mopeda znamke Piaggio, tip NRG 50. Moped je bil parkiran pred stanovanjsko hišo na Vrunčevi ulici.