Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 30. 7. 2020

30. 07. 2020 10:42

V zadnjih 24 urah so policisti na telefonsko številko za nujne klice sprejeli 329 klicev, 92 jih je bilo interventnih, dva nujna.

Danes  zjutraj  smo  bili  obveščeni  o  tatvini osebnega avtomobila znamke Renault Scenic, reg. številke CE LD837, črne barve katerega je imel lastnik parkiranega  pred  stanovanjskim blokom na Čopovi ulici v Žalcu. Vse, ki bi karkoli  vedeli  o  odtujenem  avtomobilu  naprošamo,  da  to  sporočite na telefonsko  številko  za  nujne  klice  113  ali  anonimni telefon policije 0801200.

V Ravnah na Koroškem je neznani storilec iz ene tamkajšnjih trgovin odtujil več folij in mrež za baliranje in s tem trgovino oškodovali okoli 1000 eur.

Včeraj  okoli  20.30  ure smo bili obveščeni o padcu kolesarke v Šentjurju. Policisti  so  ugotovili, da je bila kolesarka v nesreči udeležena sama.  Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da je zadobila hude telesne poškodbe.

Okoli  13.29  ure  smo  bili  obveščeni  o  nesreči  na  prehodu  ceste čez železniško   progo  na  relaciji  Paška  vas-Florjan  v  Velenju.  Voznik kmetijskega  traktorja  je  vozil  traktor  po   nakategorizirani  cesti in zapeljal  na  nivojski  prehod  ceste čez železniško progo v času, ko je po progi  v   desni  nepregledni ovinek pripeljal potniški vlak. Vlakovodja je pričel  zavirati,  vendar trčenja ni uspel preprečiti, zato je vlak trčil v sprednji  del  traktorja,  ki ga je odbilo iz proge. V nesreči ni bil nihče telesno  poškodovan,  na  vlaku  in  na  kmetijskem traktorju pa je nastala materialna škoda.

Obravnavali smo tudi dve nesreči pri delu.

Včeraj  popoldne nekaj po 15.00 uri smo bili obveščeni o nesreči pri delu v Črni  na  Koroškem.  Pri  opravljanju  zemeljskih  del z bagrom je bagerist sprožil  večjo  skalo,  katera je padla čez škarpo z višine cca 3 metrov na delavca, ki se je v tistem času nahajal pod škarpo. Delavec je zadobil hude telesne  poškodbe.  Opravljen  je  bil ogled kraja nesreče, policisti pa še zbirajo  obvestila  v  smeri  suma  kaznivega  dejanja  Povzročitve splošne nevarnosti.

V  Šentjurju,  v  kraju  Golobinjek  pri  Planini  se je včeraj okoli 16.00 popoldne  pri  vzpenjanju  na  kombajn lažje telesno poškodoval voznik. Med vzpenjanjem  na  kombajn  je vozniku spodrsnilo,  zato je padel iz kombajna ter se pri padcu lažje telesno poškodoval.

Med  včerajšnjem neurjem je včeraj okoli polnoči zagorela stanovanjska hiša v  Slatini  na  Ponikvi.  Do  požara  je  prišlo zaradi udara strele. Kljub hitremu  posredovanju  in  gašenju  s  strani okoliških gasilcev je zgorelo ostrešje stanovanjske hiše. Škodo ocenjujejo na okoli 30.000 eur.

Božidar Pezdevšek, višji samostojni policijski inšpektor II

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
133 queries in 1,101 seconds.