Poročilo Policijske uprave Celje: sreda, 29. 7. 2020

30. 07. 2020 10:25

V  zadnjih  24 urah so policisti na telefonsko številko 113 sprejeli  282 klicev, od tega jih je bilo 72  interventnih, dva nujna.

Kriminaliteta

V Velenju so policisti obravnavali tatvino v eni izmed tamkajšnjih trgovin. Na  letnem  kopališču  v  Celju   je  neznani storilec odtujil nezaklenjeno otroško  kolo.

Tatvino  kolesa  so celjski policisti obravnavali tudi na Stanetovi ulici v Celju.  Odtujeno  je  bilo  električno  kolo  znamke  Profet.  Kolo je bilo zaklenjeno in se je nahajalo pod stopniščem v stanovanjskem bloku.

V  jutranjem  času smo bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Zdolah na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Vlomljeno je bilo na vzvod skozi  balkonska  vrata,   odtujeno  pa  je bilo nekaj gotovine in prenosni računalnik.

Včeraj smo obravnavali dva primera vnovčitve ponarejenih bankovcev. V prvem primeru  je šlo za ponarejen 20 EUR-ski bankovec, ki je bil vnovčen v eni izmed trgovin v Velenju. V drugem primeru pa je šlo za 50 EUR-ski bankovec, katerega so odkrili v SKB Celje med izkupičkom ene izmed trgovin v Laškem.

Celjski  policisti  so  včeraj  dopoldne obravnavali pretep in poškodovanje vozila,  ki  se je zgodilo  v naselju Celje v enem izmed križišč. V pretepu so  bili  udeleženi  voznik osebnega avtomobila Renault Clio sive barve ter sopotnik  in  voznik  osebnega  avtomobila  Renault  Kangoo  rumene  barve.
Pozivamo morebitne priče da zaradi razjasnitve omenjenega dogodka pokličejo na 113, PP Celje ali anonimni telefon policije 0801200.

Prometna varnost

Včeraj okoli 12.30 ure je na Ostrožnem v Celju prišlo do prometne nesreče, v kateri  sta  bila  udeležena  kolesarka  ter  voznik  osebnega  avtomobila. Kolesarka  je  vozila  po kolesarski progi v smeri Ostrožnega. Ko je želela prečkati  križišče   je vanjo trčil neznani voznik osebnega avtomobila črne barve,  najverjetneje  znamke  Citroen.  Voznik  se je na kraju ustavil ter kolesarki  ponudil da jo odpelje k zdravniku kar je odklonila,  nato pa sta oba kraj nesreče  zapustila. Zaradi razjasnitev okoliščin navedene prometne nesreče  pozivamo  voznika  ter  vse  morebitne  očividce omenjene prometne nesreče da pokličejo na telefonsko številko policije za nujne klice 113 ali na Prometno Policijsko postajo  Celje na telefonsko številko 035727800.

Včeraj   okoli  20.00  ure  so  imeli  žalski  policisti v postopku voznika osebnega  avtomobila,  ki  je  vozil  pod vplivom alkohola. Policisti so mu odredili  alkotest,  katerega  je  odklonil,  odklonil  je  tudi  strokovni pregled, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Pridržanje  do  iztreznitve so vozniku osebnega avtomobila nekaj po polnoči odredili  tudi  slovejgraški  policisti.  Vozniku, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti   so odredili preizkus z alkotestom ki je pokazal,  da je imel 1.10 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Zaradu  vožnje  pod  vplivom  alkohola  zoper  oba bodo policisti zoper oba voznika napisali tudi obdolžilna predloga na sodišče.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev javnega reda in miru smo včeraj petkrat ukrepali v zasebnih prostorih.

Božidar Pezdevšek, višji samostojni policijski inšpektor II

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,437 seconds.