Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 24. 3. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 272 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in šest z materialno škodo.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v prometu, so policisti zasegli vozili.

Prometno nesrečo z lažji telesnimi poškodbami so policisti obravnavali na Polzeli, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je kolesarju izsilila prednost. Kolesar se je pri padcu lažje telesno poškodoval. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so policisti obravnavali na območju Slovenskih Konjic, v kateri je bil udeležen voznik delovnega vozila, ki mu je med vožnjo počila pnevmatika. Voznik je zapeljal izven vozišča in se lažje telesno poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Celju na Pucovi in Pohorski ulici je neznani storilec iz vozil odtujil katalizator.

V Preboldu je neznani storilec v trgovini poškodoval vhodna drsna vrata.

V Štorah je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka iz katere je odtujil vrtalnik.

Nesreče pri delu

Šmartno ob Dreti

Včeraj nekaj po 9. uri so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu v Šmartnem ob Dreti v kateri se je pri delu na njivi z motokultivatorjem poškodoval 61-letni moški. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovili, da se je moški huje poškodoval pri opravljanju del z motokultivatorjem. Zaradi hudih poškodb je bil s kraja odpeljan s helikopterjem v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Goričica – Šentjur

Na območju Goričice – občina Šentjur so bili policisti včeraj ob 14. uri obveščeni, da se je pri delu na njivi z motokultivatorjem smrtno ponesrečil moški. Policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so z ogledom kraja dogodka in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 75-letni moški opravljal dela na njivi z motokultivatorjem. Pri tem se je pri upravljanju motokultivatorja tako hudo poškodoval, da je zaradi poškodb na kraju umrl. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Pameče

Ob 18.30 uri so bili policisti obveščeni, da se je pri delu v gozdu na območju Pameč, poškodoval 52-letni moški. Policisti so ugotovili, da se je moški poškodoval v gozdu pri delu z vitlom in traktorjem, kjer mu je deblo poškodovalo nogo. Moški je bil lažje poškodovan tuja krivda je izključena.

Požar – Celje

Danes zjutraj nekaj po 1. uri so bili policisti obveščeni o večjem požaru na gostinskem objektu na Dečkovi cesti v Celju. Na kraj so bili napoteni gasilci, ki so požar pogasili. Po prvih ugotovitvah v požaru ni bil nihče poškodovan, nastala je materialna škoda. Policisti in kriminalisti bodo danes opravili ogled kraja požara. Več podatkov bodo sporočilo, ko bodo znane okoliščine nastanka požara.