Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 2. 9. 2019 (na cesti 21 tisoč prvošolčkov, oborožen rop v Celju,…)


Počitnice so za nami, v šolo se vračajo učenci in dijaki. Več kot 21.000 jih bo v Sloveniji danes prvič sedlo v šolske klopi. In vsaj toliko, kot bo v teh dneh v prometu udeleženih otrok, je razlogov za še strpnejšo in previdnejšo vožnjo.

Na območju naše policijske uprave letos beležimo izredno poslabšanje prometne varnosti. V soboto smo v prometni nesreči, v kateri je na avtocesti izven naselja Dramlje, umrla 31-letna romunska državljanka in smo o njej že poročali, zabeležili sedemnajsto smrtno žrtev. Lani v enakem obdobju je na Celjskem in Koroškem v prometnih nesrečah umrlo pet ljudi.

Glede na to, da bo danes, za razliko od poletnih mesecev, v prometu bistveno več udeležencev bodite tako v avtomobilih, na motorjih, kolesih in seveda tudi peš, še odgovornejši.

Od preostalega dogajanja najprej o sinočnjem ropu.

Rop bencinskega servisa – Celje

Sinoči so bili obveščeni o ropu bencinskega servisa na Ipavčevi ulici v Celju. Neznani storilec, visok okoli 180 cm, vitke postave, oblečen v temnejša oblačila, z zakritim obrazom, je okoli 21. ure vstopil v bencinski servis, z orožjem zagrozil zaposleni in zahteval denar. Ko je dobil denar je pobegnil.

V nadaljevanju najprej o petkovem dogajanju.

Vlom v delavnico – Celje

V petek zjutraj so bili obveščeni o vlomu v avtoličarsko delavnico v Celju. Storilec je ukradel dve napravi za barvanje in dva električna brusilnika.

Pridržanji voznikov – Prevalje in Dobovec

V petek popoldne so na Prevaljah pridržali 21-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola, se nedostojno vedel in kršil javni red in mir.

V večernih urah so na Mejnem prehodu Dobovec odredili pridržanje 41-letnemu vozniku, hrvaškemu državljanu, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel dobri 2,3 promili alkohola v krvi.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Vojnik

V noči iz petka na soboto so v Vojniku obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 21-letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, na Cesti Talcev, v daljšem ovinku zapeljal v levo ter trčil v objekt in nato še v ograjo ob stanovanjski hiši.

Požar – Šentjanž pri Dravogradu

Med vikendom so že poročali o požaru skladišča v Šentjanžu pri Dravogradu, kjer je zgorelo okoli 300 ton bio mase za pelete, nekaj pnevmatik tovornih vozil dva viličarja ter dve tovorni vozili parkirani pred skladiščem.

Požar je gasilo 51 gasilcev z desetimi vozili. Ugotovite ogleda kažejo, da je bil ogenj podtaknjen. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Prijetje ilegalnih prestopnikov – Tepanje

V sobotnih jutranjih urah nas je občan obvestil, da je v Tepanju opazil, da je iz osebnega vozila hrvaških registrskih številk izstopilo več ljudi, najverjetneje ilegalnih migrantov. Voznik, kasneje je bilo ugotovljeno, da gre za 35-letnega srbskega državljana, je zaradi poškodbe vozila zapeljal z avtoceste in v naselju na območju Tepanja 7 državljanov Bangladeša ter odpeljal. Kmalu po dejanju so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito. Občanu, ki je o dogajanju obvestil policiste, se le ti iskreno zahvaljujejo.

Vlom v gradbeni zabojnik – Arja vas

V Arji vasi so obravnavali vlom v gradbeni zabojnik, od koder je storilec ukradel za okoli 10.000 € različnega orodja.

Požar – Kapla

Nekaj pred poldnevom so bili obveščeni, da je zagorelo v sušilnici hmelja v Kapli na območju Policijske postaje Žalec. Do požara, v katerem je nastalo za okoli 40.000€ materialne škode, je najverjetneje prišlo zaradi vžiga prahu.

Prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami – Šmohor in Nazarje

V soboto so obravnavali dve prometni nesreči v katerih sta se huje poškodovali kolesarki. Nekaj po 12. uri se je pri vožnji s Šmohorja huje poškodovala 42-letna kolesarka, ki je izgubila oblast nad kolesom in padla.

V Nazarjah pa je 62-letna kolesarka trčila v robnik in padla.

Tatvina kolesa – Šoštanj

V Šoštanju so obravnavali tatvino ženskega kolesa parkiranega na hodniku stanovanjskega bloka na Cesti talcev.

Vlom v stanovanjsko hišo – Zreče

V Zrečah je neznani storilec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in ukradel kuverto z gotovino.

Drzna tatvina – Tepanje

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali drzno tatvino. Moldavskega voznika osebnega vozila je neznani storilec zamotil, drugi mu je medtem s sovoznikovega sedeža ukradel torbico v kateri je imel večjo vsoto gotovine in bančno kartico.

Vlomi v tri osebna vozila – Dramlje

Ta konec tedna so bili obveščeni še o treh vlomih in enem poskusu vloma v osebna vozila na območju Dramelj. Storilec je v vozila vlomil medtem, ko so bili lastniki na pikniku v bližini. Iz treh vozil je ukradel več gotovine.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Podpeca

Včeraj okoli devetih dopoldne se je v prometni nesreči v Podpeci huje poškodoval 70-letni voznik kolesa z motorjem, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Tatvina kolesa z motorjem – Laško

Danes okoli treh zjutraj so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem znake Tomos APN 6, rdeče barve s črnimi blatniki. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo v Brstniku, na območju Laškega.

Tatvina osebnega vozila – Celje

V jutranjih urah so bili obveščeni še o tatvini osebnega vozila znamke BMV serije 3, letnik 2011, bele barve, registrskih številk LJ ET 672. Vozilo je bilo ukradeno s parkirišča stanovanjskega bloka na Ljubljanski cesti v Celju.

Toliko o dogajanju v zadnjih treh dneh, v katerih so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli 1094 klicev občanov, v 263. primerih je šlo za interventne dogodke.

Naj bo teden, ki je pred nami, mirnejši in uspešen vam želijo s Policijske uprave Celje. Vsem učencem in dijakom pa želijo prijazen in varen začetek novega šolskega leta.