Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 15. 3. 2021 (družinska tragedija, huje poškodovana kolesar in motorist,…)

15. 03. 2021 17:06

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh prejeli 795 klicev občanov. 178 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Dogajanje  minulega  vikenda  je  v  največji  meri  zaznamovala včerajšnja družinska tragedija na območju Policijske postaje Žalec, o čemer smo včeraj že poročali.  V  današnji  izjavi za javnost pa so bile predstavljene še dodatne okoliščine dogajanja. Več v novici tukaj.

Cestni promet

Od  petka  do  danes so na območju Policijske uprave Celje obravnavali dve prometni  nesreči  s  hudimi  poškodbami,  eno  z  lažjimi in šestindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

Obe prometni nesreči s hudimi poškodbami so obravnavali v soboto popoldne.

V  Libojah  se  je  huje  poškodoval  kolesar, ki je v ovinku padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Na  obvoznici  v Rogaški Slatini je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel motorist in se hudo poškodoval.

Prometno  nesrečo z lažjimi poškodbami so v petek obravnavali v Slovenskih Konjicah,  kjer sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčili dve osebni  vozili.  V  trčenju  se  je lažje poškodovala voznica, povzročitelj prometne nesreče ni bil poškodovan.

Zaradi  vožnje  brez  vozniškega  dovoljenja  so  devetim voznikom zasegli vozila.

V  petek  so  v  Celju  na  Mariborski  cesti obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  je  imel  nekaj  manj  kot  dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestindvajsetkrat.

Kriminaliteta

V  petek zjutraj so bili obveščeni o tatvini goriva. Storilec je okoli 220 litrov  goriva ukradel iz rezervoarjev dveh delovnih strojev  parkiranih na delovišču na Polzeli.

V Štorah je neznani storilec na osebnem vozilu prerezal pnevmatiko.

V soboto so bili obveščeni o dveh vlomih v Pongracu, na območju Policijske postaje   Žalec.   V   prvem  primeru  je  storilec  vlomil  v  novogradnjo stanovanjske hiše in ukradel starejši televizor, v drugem primeru je vlomil v počitniško hišico in ukradel nekaj pločevink piva.

Vlom v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Lahovem  grabnu,  na  območju  Policijske postaje Laško. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Ukradel je  električno žago in dva akumulatorja.

V  noči  iz sobote na nedeljo je neznani storilec poskušal vlomiti v objekt osnovne  šole  na  Ravnah  na  Koroškem,  vendar  ga je pregnal alarm in je pobegnil s kraja.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,944 seconds.