Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 15. 7. 2019

15. 07. 2019 08:02

V času od petka do danes so na Operativno komunikacijskem centru PU Celje sprejeli 775 klicev. Obravnavali so 231 interventnih dogodkov, 84 s področja prometne varnosti, 80 s področja javnega reda in miru, 33 s področja kriminalitete ter 34 iz ostalih področij dela policije.

S področja cestnega prometa poročajo o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, štirih z lažjimi telesnimi poškodbami ter 33 nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali 38-krat. 27-krat v javnih in 11-krat v zasebnih prostorih. Na področju kriminalitete so beležili 9 tatvin, poskus vloma, dva nasilji v
družini, 3 goljufije, 3 poškodovanja tuje stvari ter 3 ostala kazniva dejanja.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Laško

V petek ob 16.42 uri so bili obveščeni o padcu kolesarja v Zgornji Rečici občina Laško. 41-letni kolesar je vozil po makedamski cesti po klancu navzdol in izgubil oblast nad kolesom ter padel. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Zasega vozil – Šentjur in Celje

V Šentjurju so voznici osebnega avtomobila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Vozilo so v Celju policisti zasegli tudi vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola.

Tatvina kolesa z motorjem in kolesa – Velenje

V Velenju so policisti na ulici Koželjskega obravnavali tatvino kolesa z motorjem, kateri pa je bil naslednji dan najden ob igrišču na Gorici in vrnjen lastniku. Obravnavali so tudi tatvino kolesa iz kleti stanovanjskega bloka na Šercerjevi ulici.

Tatvina kolesa – Slovenske Konjice

Tudi na Škalski cesti v Konjicah je neznanec iz kleti stanovanjskega bloka odtujil kolo.

Tatvina registrskih tablic – Laško

V Laškem je nepridiprav z dveh parkiranih avtomobilov odtujil registrske tablice.

Tatvina telefona – Celje

Na bencinskem servisu Petrol je neznanec oškodovanki odtujil mobilni telefon znamke Samsung.

Poskus vloma – Celje

Preko noči je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal v Celju, vendar mu to ni uspelo. Je pa z vlomom povzročil za okoli 500 eur škode na objektu.

Zasežena teleskopska palica – Dobovec

Policisti so na mejnem prehodu Dobovec državljanu Poljske zasegli teleskopsko palico, drugemu državljanu Poljske pa nunčake.

Božidar Pezdevšek, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,868 seconds.