Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 18. 5. 2020

18. 05. 2020 09:19

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24 urah poklicalo 213 občanov. 58 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Prometna varnost

Sinoči, okoli 22.30 ure, je občan obvestil policiste, da je v kraju Vas, voznik osebnega vozila, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal s ceste in trčil v ograjo ob stanovanjski hiši ter po trčenju odpeljal v smeri proti Vuhredu. 62-letnega povzročitelja prometne nesreče so izsledili. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,60 promila alkohola v krvi. V trčenju se je hudo poškodovala njegova 86-letna sopotnica. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Nekaj pred polnočjo so v Dravčah, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, obravnavali 27-letnega voznika štirikolesnika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,64 promila alkohola v krvi.

Na območju Dravograda so zasegli osebno vozilo vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil tudi pod vplivom alkohola.

Kriminaliteta

V Pongracu je včeraj popoldne neznani storilec vlomil v osebno vozilo. Iz denarnice, ki jo je našel v vozilu, je ukradel gotovino. Škodo je storilec lastnici povzročil še s poškodovanjem vrat.

Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Ulici frankolovskih žrtev v Celju je neznani storilec ukradel kolo znamke Balance, modro sive barve. Na kolesu je bil nameščen otroški sedež.

Sinoči, okoli 22. ure, so bili policisti obveščeni, da je moški na osebnem vozilu, parkiranem na Opekarniški ulici v Celju, poškodoval stranski ogledali, sprednjo luč in masko vozilo. Vse to zato, ker ga je zmotilo, kako je bilo vozilo parkirano. Po dejanju se je odpeljal. 63-letnega moškega so kmalu zatem ustavili. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari ga bodo kazensko ovadili.

V Velenju je neznani storilec na osebnem vozilu parkiranem v bližini jezera prebodel prednjo pnevmatiko.

Javni red in mir

V Laškem so včeraj zjutraj zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog občanki, ki je pod vplivom alkohola razgrajala na stopnišču stanovanjskega bloka.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 0,938 seconds.