Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 21. 10. 2019 (hude nesreče, ropa, zasegi)

21. 10. 2019 09:11

V petek so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 98 interventnih dogodkov.

O tragični prometni nesreči, v kateri sta v petek na območju Stranic, umrla dva motorista, smo že poročali.

V nadaljevanju izpostavljajo še ostalo obravnavano dogajanje.

Tatvina goriva – Celje

V Celju, na Tumovi ulici, so obravnavali tatvino okoli 600 litrov goriva. Storilec ga je ukradel iz rezervoarjev dveh tovornih vozil in enega delovnega troja.

Vlom v klet stanovanjskega bloka – Celje

Na Vojkovi ulici v Celju so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel moško kolo znamke Nakamura, črne barve, z otroškim sedežem sive barve.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Teharje

V petek, nekaj pred 20. uro so policisti  na Teharjah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 50-letni voznik motornega kolesa. Vanj je na krožišču trčil 50-letni voznik, ki je vozil iz smeri Celja, proti Štoram in je v krožišču izsilil prednost vozniku motornega kolesa. Voznik osebnega vozila je trčil v zadnji del motornega kolesa, pri čemer se je motorno kolo prevrnilo in zagozdilo pod osebno vozilo. Voznik je motorno kolo in motorista več metrov potiskal pred sabo. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval.

Zaseg teleskopske palice – avtocestno počivališče Zima

Na avtocestnem počivališču Zima so romunskemu vozniku osebnega vozila zasegli teleskopsko palico.

Zasegi vozil – Celje, Vransko in Šmarje pri Jelšah

Na Vranskem in v Šmarju pri Jelšah so zasegli osebni vozili voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo. V Celju smo dvema voznikoma zasegli kolesi z motorjem.

  • Sobota, 19. oktober 2019

V soboto so na območju Policijske uprave Celje obravnavali 75 interventnih dogodkov.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Slatina pri Ponikvi

V soboto, nekaj minut čez polnoč, se je na lokalni cesti v Slatini pri Ponikvi zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval sopotnik v osebnem vozilu. Prometno nesrečo je povzročila 45-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz Smeri Kraberka proti Lutrju. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je v blagem desnem nepreglednem ovinku izgubila oblast nad vozilom in zapeljala v levo, izven vozišča ter trčila v travnato brežino. V trčenju se je huje poškodoval 22-letni sopotnik na sprednjem sedežu. 25-letni sopotnik na zadnjem sedežu in voznica se v prometni nesreči nista poškodovala.

Vlom v gradbeni zabojnik – Velenje

V Velenju so obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel več kosov različnega orodja.

Vlom v stanovanjsko hišo – Žalec in Podlog v Savinjski dolini

V Spodnjih Rojah, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti  obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlična terasna vrata. Ukradel je gotovino in dva kosa nakita.

Vlom v stanovanjsko hišo so obravnavali tudi v Podlogu v Savinjski dolini. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi vrata terase. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

Zasegi vozil – Škofja vas, Slovenj Gradec in Vransko

V Škofji vasi, Slovenj Gradcu in na Vranskem so zasegli osebna vozila voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.

Ilegalni prestop državne meje

V soboto dopoldne so v Šentvidu pri Grobelnem izsledili dva državljana Alžirije, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so oba predali hrvaškim varnostnim organom.

  • Nedelja, 20. oktober 2019

V nedeljo so policisti  na območju Policijske uprave Celje obravnavali 44 interventnih dogodkov.

Vlom v stanovanjsko hišo – Šentjur

V Vodružu so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vhodna vrata. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar.

Vlom – Drešinja vas

V Drešinji vasi so obravnavali vlom v prostore gasilskega društva. Storilec je ukradel del uniforme, nekaj svetilk in nekaj druge opreme.

Tatvina nafte – Leskovec

V Leskovcu, na območju Policijske postaje Celje je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel okoli 900 litrov nafte.

Rop bencinskega servisa – Šempeter v Savinjski dolini

Sinoči, nekaj minut pred 22. uro, sta dva neznana zamaskirana storilca, oblečena v temnejša oblačila, vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru v Savinjski dolini, zagrozila zaposlenima in zahtevala denar. Ko sta dobila denar sta pobegnila.

Zaseg vozila – Šempeter v Savinjski dolini

V Šempetru v Savinjski dolini so zasegli kolo z motorjem,

Ilegalni prestop državne meje

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so včeraj izsledili 14 oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo, 13 turških državljanov in enega državljana Sirije. Postopki z njimi še potekajo. Dva od izsledenih, državljana Turčije, ki sta organizirala ilegalni prehod, bomo kazensko ovadili.

  • Ponedeljek, 21. oktober 2019

Danes, nekaj minut pred 6. uro zjutraj, so bili policisti  obveščeni, da sta dva oborožena storilca na avtocestnem uvozu Ljubečna, oropala vozilo za prevoz denarja. Po storitvi kaznivega dejanja sta se odpeljala po avtocesti, v smeri proti Ljubljani. V ropu ni bil nihče poškodovan. Več podatkov bodo sporočili po vseh zbranih obvestilih.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,824 seconds.