Smrt dveh motoristov v Stranicah. Znane podrobnosti nesreče (foto)


stranice-nesreca-24ur-2

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili danes, nekaj minut pred poldnevom, obveščeni o tragični prometni nesreči v Stranicah. Po prvih podatkih so bili v prometni nesreči udeleženi trije vozniki motornih koles in voznik osebnega vozila.

Na kraju nesreče sta dva motorista poškodbam podlegla, dva udeleženca (voznik osebnega vozila in en motorist) pa sta bila prepeljana v Splošno bolnišnico Celje.

Šlo je za skupino izkušenih motoristov.

74-letni voznik osebnega vozila, doma z območja Policijske postaje Slovenske Konjice, ki je vozil iz smeri Slovenskih Konjic proti Vojniku, je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno, v koloni, vozilo osem motoristov. Voznik osebnega vozila je trčil v prednji del motornega kolesa, ki ga je vozil 62-letni voznik doma z območja Kranja. Ta je poškodbam na kraju podlegel. V vozilo 74-letnika sta nato trčila še motorista stara 61 in 69 let. 61-letni motorist je na kraju nesreče umrl. 69-letni voznik motornega kolesa se je v trčenju lažje poškodoval. Lažje se je v prometni nesreči poškodoval tudi 74-letni voznik osebnega vozila.

Cesta med Višnjo vajo in Stranicami je bila  zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče tri ure zaprta za ves promet. Obvoz je bil urejen po avtocesti.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Celje umrlo 20 ljudi. Lani v enakem obdobju 10.

stranice-nesreca-24ur

stranice-nesreca-24ur-1

 

*foto: 24ur