Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 22. 4. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 732 klicev občanov. 208 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.

47 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 59 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali 2 prometni nesreči  s hudimi poškodbami, 6  z lažjimi poškodbami in 36 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v petek dopoldne obravnavali v Velenju, kjer je voznik osebnega vozila na prehodu za pešce, pri uvozu v garažno hišo, trčil v peško. Ta se je v trčenju huje poškodovala. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so v soboto popoldne obravnavali v Kavčah, kjer je kolesar padel na delu ceste, kjer potekajo obnovitvena dela. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta

V Spodnjem Negonju je neznani storilec s tovornega vozila ukradel kovinske stranice.

V petek so bili policisti okoli poldneva obveščeni o požaru v hali podjetja na Polzeli. Ogenj je poškodoval prostor, v katerem je bilo več dokumentacije. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

V popoldanskih urah so požar obravnavali tudi v poslovnih prostorih na Lavi v Celju. Zagorelo je zaradi napake na bojlerju. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Tujo krivdo so izključili.

V noči s petka na soboto je neznani storilec v Mozirju vlomil v gostinski lokal, kjer je ukradel tri mobilne telefone, iz denarnic zaposlenih pa menjalni denar in napitnine.

Na avtocestnem počivališču Tepanje so policisti obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja romunskega tovornega vozila ukradel okoli 400 litrov nafte.

V Kozjem so policisti v soboto obravnavali nesrečo pri delu. Pri opravljanju pleskarskih del na stopnišču je z lestve padel 51-letni moški. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Tujo krivdo so izključili.

Nesrečo pri delu so v soboto obravnavali tudi v gozdu v Zgornjih Grušovljah, kjer je pri podiranju drevja na 48-letnika padla večja veja in ga hudo poškodovala. V omenjenem primeru policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu.

Na parkirišču Novega trga v Celju je neznani storilec prerezal tri pnevmatike osebnega vozila.

Nedovoljen prehod državne meje

V petek zvečer so policisti v Gornjem Gradu ustavili moldavskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal državljana Jemna in tri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Vozniku so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje. Državljani Sirije in državljan Jemna so podali ponovno namero za mednarodno zaščito.