Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 22. 7. 2019 (prometne nesreče, vlomi, tatvine)


V času od petka do danes so celjski in koroški policisti obravnavali tri prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, 8 z lažjimi telesnimi poškodbami ter 27 prometnih nesreč z materialno škodo. V policijske evidence so na novo vpisali 7 tatvin, 3 vlome, 3 poškodovanja tujih stvari, kaznivega dejanja nasilja v družini ter 2 druga kazniva dejanja. Policisti so 27 krat intervenirali na javnem kraju in 4 krat v zasebnih prostorih.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Mozirje

V petek nekaj čez šesto popoldan je v Mozirju prišlo do prometne nesreče, v kateri se huje telesno poškodoval pešec. 55 letni pešec je nepravilno prečkal cesto izven prehoda za pešce v trenutku, ko je po cesti pravilno pripeljal 39 letni voznik motornega kolesa. Prišlo je do trčenja v katerem se je pešec huje telesno poškodoval.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Žalec

V petek popoldne so bili obveščeni o prometni nesreči v kateri se je huje telesno poškodoval kolesar. Do nesreče je prišlo že v četrtek zvečer, ko je 51 letni kolesar v Braslovčah zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom ter padel. Pri padcu je zadobil hude telesne poškodbe.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Rogaška Slatina

Tudi tretja prometna nesreča s hudimi telesnimi poškdodbami se je zgodila v petek zvečer in sicer v Rogaški Slatini. Do nesreče je prišlo, ko je 51 letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal iz ceste ter se prevrnil na bok. V nesreči se je voznik lažje telesno poškodoval, njegova 50 letna sopotnica pa je zadobila hude telesne poškodbe.

Vlom – Dravograd

V Dravogradu so policisti opravili ogled kraja vloma v poslovni prostor.
Neznani storilec je preiskal prostore ter odtujil prenosno blagajno z
2.500 eur.

Vlom – Radlje ob Dravi

V Ravnah na Koroškem je neznani storilec odstranil ključavnico iz kolesarnice, ki je v sklopu poslovnih prostorov ter vstopil v notranjost. Ker je v prostoru nameščena alarmna naprava se je le ta sprožila ter nepridiprava pregnala, saj ni bilo nič odtujenega.

Tatvina goriva- Tepanje

Na počivališču Tepanje so policisti policijske postaje Slovenske Konjice obravnavali dve tatvini goriva.

Tatvina registrskih tablic – Vojnik

V Vojniku so celjski policisti opravili ogled tatvine dveh registrskih tablic odtujenih iz parkirnega osebnega avtomobila.

Tatvina kolesa z motorjem – Velenje

V Velenju so nepridipravi odtujili starejše kolo z motorjem Tomos, tip A3, reg. štev. CE VH-67.