Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 25. 5. 2020 (motorist med begom huje poškodovan)

25. 05. 2020 09:25

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je od petka do danes poklicalo 819 občanov, od tega je bilo 206 klicev interventnih.  

S področja cestnega prometa so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in 13  prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti so zaradi kršitev v cestnem prometu zasegli osem vozil, katere so vozniki v cestnem prometu vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja, neregistrirana motorna vozila in v času prepovedi vožnje motornega vozila.

V soboto, 23. 5., okoli 20.50 ure so velenjski policisti izvajali nadzor prometa v Velenju na cesti Františka Foita. Okoli 20.50 ure sta policista opazila kršitev voznika neregistriranega motornega kolesa ter se s službenim vozilom policije zapeljala za njim in ga pričela ustavljati. Voznik motornega kolesa znakov policistov ni upošteval in je z vožnjo nadaljeval ter storil več cestnoprometnih prekrškov.

V trenutku vzporedne vožnje je 41-letnik voznik neregistriranega motornega kolesa iz območja Velenja z vozilom zapeljal levo in trčil v službeno vozilo Policije. Kljub trčenju je ponovno zapeljal proti vozilu policije in nadaljeval vožnjo, kjer sta ga policista poskušala ponovno ustaviti. Pri tem je voznik motornega kolesa padel ob vozilo policije in se huje telesno poškodoval. S kraja je bi z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje. Policisti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje po 324. členu KZ-1, prav tako mu je bilo zaseženo neregistrirano motorno kolo.

S področja kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali 38 različnih kaznivih dejanj med kateri so prevadovale tatvine. Obravnavali so tudi kazniva dejanja Poškodovanje tuje stvari, Grožnje, Nasilja v družini in kazniva dejanja povezana s prepovedanimi drogami.

Petek, 22. 5. 2020

Velenjski policisti so obravnavali tatvino dveh koles iz kleti na Šercerjevi ulici in tatvino električnega orodja na Partizanski ulici v Šoštanju.

Ob 13.45 uri so bili policisti obveščeni, da so v eni izmed trgovin na območju Šentjurja opazili osebo, ki je v njihovi trgovini pred nekaj dnevi izvršila tatvino. Policisti PP Šentjur so odvzeli prostost 41-letniku iz območja Šmarja pri Jelšah, ki je v trgovini odtujil več parfumov. Prav tako so policisti ugotovili da je navedeni osumljen kaznivega dejanja Ropa dne 15. 5. 2020. Osumljeni je bil priveden dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.

Nesreči pri delu

Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali nesrečo pri delu na območju Mute, v kateri se je pri čiščenju opilkov na vrtalnem stroju huje telesno poškodovala 56-letna ženska.

Požar

Celjski policisti so ob 23.20 uri obravnavali požar na balkonu stanovanjskega bloka v Novem trgu, v katerem je bilo poškodovano stavbno pohištvo in fasada. Pri požaru je nastala materialna škoda za okoli 10.000 evrov. Policisti vzrok požara še ugotavljajo.

Sobota, 23. 5. 2020

Celjski policisti so obravnavali vlom v gradbeni kontejner na Kidričevi ulici v Celju, od koder je neznani storilec odtujil več orodja in tatvino oblačil v trgovini v Celju.

Policisti PP Slovenske Konjice so obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila na območju Tepanja.
Na območju Rimskih Toplic so policisti PP Laško obravnavali tatvino rotacijske kosilnice.

Policisti PP Žalec so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju Hramš od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino.

Nedelja, 24. 5. 2020

Policisti PP Slovenj Gradec so obravnavali tatvino denarnice z denarjem in dokumenti na območju Legna.

S področja javnega reda in miru so policisti obravnavali 12 kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in 21 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Zaradi kršitve so eno osebo pridržali.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 8,114 seconds.