Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek 26. 9. 2022 (mladoletnik v Celju vozil predelan moped, nesreči s pobegom, prometna nesreča z udeleženimi ilegalnimi migranti,…)

26. 09. 2022 13:22

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 899 klicev občanov. 228 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

69 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 13 s področja mejnih zadev in tujcev, 99 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost:

O tragični prometni nesreči, v kateri je sinoči na avtocesti izven naselja Tepanje, umrla 76-letna peška smo že poročali tukaj.

Minuli konec tedna so policisti obravnavali še štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 30 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometni nesreči s pobegom:

V petek, okoli 6.40 ure, so prometno nesrečo s pobegom obravnavali med Hrastnikom in Rimskimi Toplicami. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila znamke Renault Clio, svetlo sive barve, modelno leto med 2002 in 2007, krškega registrskega območja. Voznik Clia, ki je vozil iz smeri Hrastnika proti Rimskim Toplicam, je prehiteval voznico osebnega vozila, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. V izogib čelnem trčenju z voznikom, ki je pripeljal nasproti, je voznik Clia sunkovito zavil nazaj na svoj vozni pas in z vzvratnim ogledalom trčil v vzvratno ogledalo avtomobila voznice, ki jo je prehiteval. Neznani voznik je po trčenju z vožnjo nadaljeval v smeri proti Rimskim Toplicam, ne da bi ustavil in voznici posredoval podatke.

Drugo prometno nesrečo s pobegom so obravnavali v soboto, okoli 11.40 ure, v križišču lokalne ceste Braslovče – Spodnje Gorče, v naselju Rakovlje. Prometno nesrečo je povzročil neznani voznik osebnega avtomobila, neznane znamke in tipa, svetlejše krem barve, lahko bi šlo za vozilo Renault Clio. Voznik neznanega vozila je pripeljal po neprednostni cesti iz smeri Osnovne šole Braslovče in je v križišču z lokalno cesto zavijal v levo, pri čemer je izsilil prednost vozniku motornega kolesa ki je pravilno vozil v smeri Spodnjih Gorč. Do trčenja med vozili ni prišlo, saj je motorist trčenje preprečil z močnim zaviranjem, pri čemer je padel. Neznani voznik je brez ustavljanja z vožnjo nadaljeval v smeri Spodnjih Gorč.

Zaradi razjasnitve okoliščin obeh prometnih nesreč policisti prosijo očividce za podatke. Pokličejo naj na številko 113.

V nadaljevanju še o dveh izstopajočih prometnih dogodkih.

V Žalcu so v petek okoli poldneva ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,73 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma nekaj manj kot tri in pol promila alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.

V Celju, na Mariborski cesti, so kontrolirali mladoletnega voznika mopeda, katerega konstrukcijska hitrost ne bi smela presegati 25 km/h. Voznik je vozil neregistriran moped, brez čelade, prav tako sta policista že po vizualni presoji ugotovila, da vozilo precej presega dovoljenih 25 km/h, zato sta odredila izredni tehnični pregled. Na izrednem tehničnem pregledu so ugotovili, da lahko moped razvije hitrost do 105 km/h, kar pomeni, da kar štirikrat presega dovoljeno vrednost. Vozilo so vozniku zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

Javni red in mir:

Zaradi kršitev javnega reda in miru so od petka do danes ukrepali v 22. primerih.

Kriminaliteta:

V podjetju na Ravnah na Koroškem so v petek obravnavali nesrečo pri delu. 20-letni voznik viličarja, ki je na viličarju prevažal kovinski zaboj, je trčil v 26-letnega sodelavca. 26-letnik se je v trčenju hudo poškodoval. V omenjenem primeru policisti zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

V noči iz sobote na nedeljo so na avtocestnem počivališču Lopata obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec je iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradel 700 litrov goriva.

Tatvino goriva so obravnavali tudi na avtocestnem počivališču Tepanje, kjer je neznani storilec iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradel dobrih 250 litrov nafte.

Ilegalne migracije

V noči iz petka na soboto so v Trličnem, pri nadzoru državne meje, izsledili 15 državljanov Burundija in 3 državljane Dominikanske republike, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

V soboto dopoldne so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Čepljah, na območju Policijske postaje Žalec. V prometni nesreči, ki se je na srečo končala z materialno škodo, je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal ilegalne migrante, državljane Bangladeša. Ilegalni migranti in voznik so po nesreči pobegnili iz vozila in se razkropili v okolici. S pomočjo občanov, ki so se takoj aktivno vključili v iskanje ilegalnih migrantov in voznika, so policisti kmalu po nesreči izsledili 9 državljanov Bangladeša in voznika povzročitelja prometne nesreče, tujega državljana. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili, vseh devet državljanov Bangladeša pa je zaprosilo za mednarodno zaščito. Vsem občanom, ki so s podatki in iskanjem pomagali pri izsleditvi ilegalnih migrantov, se zahvaljujemo.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 1,242 seconds.