Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 27. 7. 2020

27. 07. 2020 17:18

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh  prejeli  805  klicev občanov. 190 klicev je bilo interventnih, eden  nujni.  Na  področju prometne varnosti smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, 4 z lažjimi telesnimi poškodbami
ter  28  prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo. Obravnavali smo še 29 kršitev javnega  reda  in  miru,  19 na javnem kraju ter 10 v zasebnih  prostorih. S področja kriminalitete poročamo o  6 vlomih ter 9 tatvinah.

Petek, 24. julij 2020

Mozirski  policisti  so  imeli  v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim  alkotestom  je pokazal 0,83 mg/l izdihanega zraka.

Voznika,   ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola so obravnavali tudi celjski policisti.  Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu policisti zasegli tudi vozilo.

V  Šentjurju  je  bilo  vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere so neznani storilci  odtujili  nekaj gotovine, več kosov zlatnine ter več elektronskih naprav.

V  Slovenskih  Konjicah  je bilo vlomljeno v  gostinski lokal, v katerem so nepridipravi  iz  priročne  blagajne  odtujili menjalni denar. Vlomljeno je bilo  tudi  v cvetličarno v Slovenskih Konjicah, kjer iz blagajne pogrešajo dnevni izkupiček.

Vlom  v  poslovni  prostor so obravnavali tudi velenjski policisti. Neznani storilec  je  razbil  steklo na oknu ene izmed tamkajšnjih osnovnih šol ter vstopil v notranjost, ali je bilo kaj odtujenega še preverjajo.

Sobota, 25. julij 2020

Nekaj  po  17.00  uri  je na relaciji  Kotlje – Naravske ledine v Ravnah na Koroškem prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje telesno poškodoval voznik  štirikolesnika.  Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  skozi  ostri  levi  ovinek, zaradi česar se je vozilo prevrnilo, voznik pa se je huje telesno poškodoval.

V  Slovenskih  Konjicah  so  policisti vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega  dovoljenja  zasegli osebni avtomobil. Tudi v Žalcu so policisti zasegli  motorno  kolo  vozniku,  ki  je  prav  tako  vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V  Žičah je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Odtujenega ni bilo nič, je pa nastala škoda na objektu.

Nedelja, 26. julij 2020

Nekaj  po  16.40  uri  smo  bili obveščeni o prometni nesreči v Šoštanju, v kateri  se  je huje telesno poškodoval kolesar. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje  preblizu  desnemu  robu  vozišča voznika osebnega avtomobila, ki je trčil  v kolesarja. Kolesar je padel po vozišču, ter pri padcu zadobil hude
telesne poškodbe.

V  naselju  Muta  so  policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil  pod  vplivom  alkohola.  Preizkus  alkoholiziranosti  z elektronskim alkotestom  je pokazal 0,58 mg/l izdihanega zraka.

V   Žalcu   je   neznani  storilec  izpod  gospodarskega  poslopja  odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6.

Velenski policisti so obravnavali tatvino registrske tablice iz parkiranega motornega kolesa.

V  Celju  je bilo vlomljeno v  kletne prostore stanovanjskega bloka. Iz ene izmed kleti sta bila odtujena dva kolesa.

Božidar Pezdevšek, višji samostojni policijski inšpektor II

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 1,168 seconds.